Oliebollen
Oliebollen Jeroen Franse

Bakken voor het goede doel

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Elk jaar tijdens oud en nieuw is het een traditie om een lekkere oliebol te nuttigen, naturel of met krenten en rozijnen.
En als finishing touch een lekkere laag poedersuiker.

Nu bakt Kampenaar Jeroen Franse al jaren oliebollen vanuit zijn eigen tuin, anders gaat het huis er zo naar ruiken. Hij bakt voor familie en vrienden, anderen vroegen of hij ook voor hun zou willen bakken en de klanten kring werd als maar groter, een bijdrage werd gevraagd maar het geld verdween niet in zijn eigen zak maar....... 

Ongeveer 11 jaar geleden is hij begonnen toen de keten met de grote M inzicht in onze stad ging vestigen.

De keten had een actie ten behoeve van het Ronald McDonaldfonds. De eerste twee jaar doneerde hij het geld aan het landelijke netwerk maar kwam er al snel achter dat het misschien mooier zou zijn om 1 huis te sponseren. Zo gezegd, zo gedaan, het Ronald McDonald huis in Zwolle werd zijn goede doel en in de ruim 10 jaar is er al een aanzienlijk bedrag gedoneerd.

Zelf heeft Jeroen nooit gebruik hoeven te maken van het huis maar het is hem wel duidelijk dat je aardig in de misère zit als je daar moet logeren.

De eerste jaren heb ik zelf de ingrediënten moeten aanschaffen maar gelukkig zijn er dit jaar enkele middenstanders die ingrediënten willen sponseren. Zoals oliebollenmix, zonnenbloemolie, gist etcetera, etcetera, etcetera.

het record van 5000 oliebollen hoop ik dit jaar te gaan verbreken en het streef bedrag dat ik graag zou willen schenken is €2500.-

Ook dit jaar begint hij op 30 december al om 5 uur, ja want het deeg moet eerst rijzen, je moet er even de tijd voor nemen want de rijstijl neemt al gauw een uurtje in beslag.

2 grote frituren staan in de tuin onder de overkapping te wachten op de eerste bollen, dit jaar gaat Jeroen ook gluten vrije bollen bakken, daar was vraag naar dus dan doen we dat er gewoon even bij,

De keuze die hij dit jaar heeft zijn naturel oliebollen, oliebollen met krenten en rozijnen en appelbollen, appelbeignets worden zo slap is zijn antwoord op de vraag waarom appelbollen.

Mocht u na dit verhaal denken, ik zou het goede doel wel willen ondersteunen dan kunt u een berichtje sturen naar jeroenfranse@icloud.com en hij reageert binnen een dag. 
 

Maken we er samen een succes van en laten we het Ronald  Mc Donaldhuis niet in de steek?