Afbeelding
Piet Bergstra

INVENTARISATIE GOOT NOORDWEG

Ingezonden Ingezonden

KAMPEN - Gemeente Kampen gaat de problemen met de goot in de Noordweg  inventariseren en kijken waar de knelpunten zich bevinden. “Zodra deze in beeld zijn, kan een kostenraming worden gemaakt voor de eventueel benodigde aanpassingen’, aldus de gemeente. De reden ervan waren vragen die raadslid Piet Bergstra (Hart voor Kampen) eind vorig jaar stelde aan de gemeente over deze goot. Veel mensen vinden de goot gevaarlijk.

‘Verschrikkelijke nare goot, als fietser moet je echt heel goed uitkijken. Oversteken is ook een ramp alsof je over een knipgat rijd”, was een van de reacties.

Piet Bergstra: “Ik kreeg tijdens overleg met ervaringsdeskundigen op het gebied van een handicap te horen dat de goot voor mensen in een rolstoel een moeilijk te nemen barrière is. Ook blijkt dat automobilisten die goot vaak ‘ontwijken’ en daardoor meer in het midden van de weg te gaan rijden. Het levert gevaarlijke situaties op”.

Dat was reden om eind november een artikel op de Facebookpagina van Hart voor Kampen te zetten en de volgers te vragen wat zij van die goot vonden. ”Er kwamen maar liefst 95 reacties binnen, vrijwel allemaal negatief. Dat was best wel schrikken dus heb ik dit probleem voorgelegd aan de gemeente”, aldus Piet Bergstra.

(Dit artikel is qua omvang te groot voor deze pagina. Het is volledig te lezen op:)

https://www.hartvoorkampen.nl/goot-noordweg/