Dennis Kuipers met kantoorhond Siem.
Dennis Kuipers met kantoorhond Siem. Foto: aangeleverd

Straetus, debiteurenbeheer, incasso en juridisch advies. Voor klantvriendelijk incasseren!

· leestijd 1 minuut Ondernemen in Kampen

Debiteurenbeheer uitbesteden? Het kan bij Straetus in Kampen. “We nemen na het versturen van de eerste factuur het hele traject over. Zo kan de ondernemer zijn eigen ding doen”, zegt Dennis Kuipers van Straetus. Hij is de mede-eigenaar van de internationaal opererende franchiseorganisatie.

De dienstverlening van Straetus bestaat uit : debiteurenbeheer, incasso en juridisch advies.

“In het debiteurenbeheer ontzorgen we de ondernemer. Als dat niet succesvol is volgt minnelijke incasso, waarin we in duidelijkere tone-of-voice communiceren. Als dat niet succesvol is, hebben we een juridische afdeling. We hebben eigen juristen die een procedure opstarten, begeleiden en daarnaast ondernemers ondersteunen op andere juridische gebieden, zoals het opstellen van algemene voorwaarden of een AVG-pakket.”

Straetus wil ondernemers ontzorgen in hun debiteurenbeheer. Het versturen van een factuur doen we niet, maar verder alles wat daarna komt. De ondernemer kan zich dan weer bezighouden met ondernemen.

We kunnen koppelen met alle grote boekhoudpakketten. We versturen herinneringen, aanmaningen en bellen, allemaal uit naam van de klant en op briefpapier van de klant. Het debiteurenbeheer traject is flexibel in te richten en bepalen we samen met de ondernemer.

Bij debiteurenbeheer betaalt de klant een vast bedrag per maand of per factuur. De omvang van het bedrijf maakt niet uit. “We zijn er voor de zzp’er tot beursgenoteerde bedrijven. We zijn er voor iedereen die facturen stuurt of dat er nou één per maand is of honderdduizend per maand zijn.”

Dat ontzorgt een ondernemer niet alleen, maar levert ook geld op. “Als wij debiteurenbeheer doen, heeft de ondernemer een verbetering van minimaal 15 procent van de cashflow. Dat geeft de ondernemer extra financiële ruimte voor bijvoorbeeld investeringen.”

Omdat Straetus de communicatie verzorgt, raakt de verhouding tussen de opdrachtgever en zijn/haar klant niet vertroebeld. We noemen ons ‘the friendly debt collector’, in het Nederlands zeggen we dat we klantvriendelijk incasseren. Dat betekent niet dat we altijd vriendelijk vragen of je alsjeblieft wil betalen, maar daar dat we transparant, open, persoonlijk en duidelijk communiceren. We werken altijd oplossingsgericht om het probleem, een niet betaalde factuur of een dispuut, op te lossen.

Dat oplossen lukt in 80 procent van de gevallen. In ongeveer 15 procent van de gevallen doen we dat via een gerechtelijke procedure. “Want dat doen we ook als het moet. Het is het uiterste redmiddel, maar soms is het nodig om aan de rechter te vragen: wie heeft er gelijk?” 

Straetus Kampen – Voor klantvriendelijk incasseren
088 – 044 0052
www.straetus.nl