Afbeelding
Aangeleverd

Hoe kan 3D printen gebruikt worden in de gaming industrie?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

2020 is in principe best wel een goed jaar geweest voor de gaming industrie. Andere sectoren hebben het vanwege de pandemie een stuk moeilijker gehad dus. In de gaming branche viel het effect van het coronavirus best mee, al is het natuurlijk alsnog wel van invloed geweest. Zo zou het best kunnen dat mensen meer games hebben gekocht omdat ze veelal thuis moesten blijven. Daarnaast is het ook zeker mogelijk dat de gamers een 3D print service hebben ingezet voor het creëren van allerlei interessante creaties. Hierbij kun je onder meer denken aan een 3D print laten maken van je favoriete game character. 3D printen kan daarnaast op nog veel meer manieren ingezet worden in de gaming industrie, zoals je kunt lezen in dit artikel.

Klassieke games

We leven op het moment in een tijdperk van nostalgisch geïnspireerde games. Het is dan ook niet vreemd dat 3D printers ingezet zijn om klassieke games nieuw leven in te blazen, net zoals diverse game-apparaten en accessoires ook gemaakt zijn met behulp van zo’n handig apparaat. Zo hebben veel mensen de 3D printers gebruikt voor het creëren van beeldjes van klassieke games. Hierbij kun je denken aan Pokémon, maar ook aan Mortal Kombat en Goldeneye. Het doel hiervan is eigenlijk om de ervaringen van de klassieke games opnieuw te creëren. Wie weet gaat zelfs iemand een replica van de eerste PlayStation 3D printen? 

Originele games

Een groot voordeel van de 3D printers is dat ze gebruikt kunnen worden om je dromen te realiseren. Zo zou het zomaar kunnen dat je droom is om een origineel bordspel te creëren. Dat lijkt heel moeilijk, maar met een 3D printer valt dat eigenlijk best mee. Je hoeft immers alleen maar alle onderdelen te ontwerpen om ze vervolgens te ontwikkelen met het apparaat.


Additieven

Je moet additieven eigenlijk zien als accessoires, maar het grote verschil is dat ze niet echt nodig zijn. Zo hoef je de R2 knop van je PS4 controller bijvoorbeeld niet aan te passen zodat het gaat lijken op de keycap van een computer. Toch doen ontzettend veel gamers dit elke maand. Een scuff controller is tevens een voorbeeld van een additief. Dit is een add-on waardoor de ergonomie beter wordt, terwijl de latentie tijdens het gamen op consoles juist verminderd zal worden. Dit kost al snel meer dan 100 euro, maar niet als je ze laat 3D printen.