Afbeelding
Webdesign Kampen

Waar voldoet een goede website aan?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Veel ondernemers worstelen met deze vraag. Tegenwoordig worden er veel aankopen online gedaan. De lockdown - die door de corona maatregelen van kracht was - leverde webwinkels een enorme groei op. Een goede website of webshop dient echter wel gebruiksvriendelijk en representatief te zijn. Heb jij het plan om een eigen website te bouwen? Schakel dan de hulp van de experts van B&S Media Internetmarketing in.

Vaste elementen

Het is goed om van tevoren na te denken over het doel van jouw website. Wil je bijvoorbeeld meer producten verkopen? Of wil je in contact komen met de bezoekers? Naast dit doel is het belangrijk dat er een aantal vaste elementen terugkomen in een webdesign:

Vindbaarheid 

Veel mensen raadplegen Google wanneer ze een vraag hebben. Als ondernemer wil je tussen die zoekresultaten staan. Wanneer je hoger in Google staat, zullen mensen eerder een bezoek brengen aan jouw website. Door gebruik te maken van de juiste zoekwoorden, wordt de kans groter dat je hoger in Google komt. Het resultaat? Meer bezoekers die potentiële klanten zijn!

Snelheid

Je kent het wel. Zodra je op een website belandt, duurt het ontzettend lang voordat de website geladen is. Vervelend, omdat een lange laadtijd ervoor zorgt dat bezoekers afhaken. Ook Google heeft het door wanneer websites traag laden. Jouw positie in de zoekresultaten wordt hierdoor aangepast. Via Google Pagespeed kun jij jouw website testen op snelheid.

Gebruiksvriendelijk

Heb je je eigen website wel eens getest? Kun je makkelijk bestellingen plaatsen en contact opnemen? Wij raden jou aan om dit soort acties te testen. Mocht je er niet uitkomen, kunnen de specialisten van B&S Media Internetmarketing jou hierbij helpen. Een website dient ook aan de achterkant gebruiksvriendelijk te zijn. Een passend CMS (Content Management System) zorgt ervoor dat je makkelijk wijzigingen kunt aanbrengen.

Kleuren en knoppen

Een website is onderdeel van jouw huisstijl. Daarom is het belangrijk om vaste kleuren te gebruiken. Zorg dat het kleurgebruik in balans is, anders kan het snel als vervelend worden ervaren. Je kunt het kleurgebruik ook doorvoeren in de knoppen. Wanneer je knoppen een afwijkende kleur geeft, vallen ze meer op. Denk bijvoorbeeld aan knoppen zoals ‘Neem nu contact op’ of ‘Vraag offerte aan’. 

Responsive

Responsive wil zeggen dat een website zich aanpast aan het schermformaat. Mobiele websites zijn ontzettend belangrijk. Veel bezoekers zullen jouw website namelijk via een telefoon bekijken. Alle websites die B&S Media Internetmarketing bouwt, zijn standaard responsive. 

Content

Tot slot willen wij het laatste onderdeel van een goede website bespreken. Goede content wekt niet alleen vertrouwen bij de bezoeker, ook Google waardeert relevante content. Je kunt bijvoorbeeld wekelijks blogs schrijven en plaatsen op jouw website. Zo zien gebruikers en Google dat jij actief bent. Goede content begint met een duidelijke contentplanning. 

Waarom een website laten maken door B&S Media?

Kun jij als ondernemer hulp gebruiken bij het bouwen van een goede website? B&S Media is jouw partner bij dit project. Een website laten maken door B&S Media betekent niet alleen een professionele website. Ook werken er specialisten op het gebied van online marketing, zoals SEO, SEA en social media. Ga je een samenwerking aan met B&S Media, dan profiteer je van de volgende punten:

  • Hoogwaardige service;
  • Betrokken bij jouw bedrijf;
  • Persoonlijke samenwerking;
  • Kwalitatieve campagnes;
  • Specialistische kennis;
  • Passie voor het vak.