Afbeelding
Aangeleverd

Dit moet je weten over zonnepanelen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Met de recente groei in de populariteit van groene energie, is er meer vraag dan ooit naar zonnepanelen. Een zonnepaneel is in feite een groep zonnecellen. Ze zijn elektrisch verbonden en omsloten door een frame. De combinatie werkt door licht van de zon om te zetten in elektriciteit. Er zijn talloze voordelen van zonne-energie voor thuisgebruik. U bespaart geld, met name doordat je minder hoeft te betalen aan je energieleverancier, en heeft een positieve impact op het milieu. Er zijn echter veel dingen niet bekend over zonnepanelen en elke huiseigenaar moet op de hoogte zijn van de volgende dingen voordat hij de investering doet.

Hoge initiële kosten

Energie vergelijken en besparen met zonnepanelen klinkt aantrekkelijk. Je moet de installatiekosten van zonnepanelen daarentegen niet onderschatten. Je betaalt in eerste instantie meer, maar de waarheid is dat de bijbehorende terugverdientijd kort is. Dit komt omdat je in de loop van de tijd veel geld bespaart op de maandelijkse elektriciteitsrekening. Er zijn mogelijk ook vergoedingen van toepassing in de vorm van subsidies. Tegelijkertijd verkopen de huizen met zonnepanelen de neiging sneller te verkopen, meestal tegen een veel hogere prijs dan de huizen die ze niet hebben. We zien nu meer installaties dan ooit en in de toekomst zullen er zelfs meer verschijnen. Ook gaat de technologie erg snel. Dit betekent dat zonne-energie zeker steeds toegankelijker en betaalbaarder zal worden.

Direct zonlicht is niet nodig

Last but not least, hoewel de maximale efficiëntie van zonnepanelen wordt bereikt met direct zonlicht, kan elektriciteit zelfs als het bewolkt is worden geproduceerd. ‘s Nachts wordt er geen elektriciteit geproduceerd maar er komt altijd een opslagsysteem bij dat dit probleem eenvoudig kan oplossen. Het opslagsysteem betreft een zonnebatterij. Je kunt zelfs overtollige elektriciteit die in de batterij is opgewekt, verkopen aan het nationale net.


Weinig onderhoud

De meeste mensen denken dat het onderhoud van zonnepanelen heel ingewikkeld is. Dit is eigenlijk niet het geval. Je moet er alleen voor zorgen dat zonnepanelen geen schaduw hebben en schoon blijven. Schuine daken hoeven minder schoongemaakt te worden, omdat regen het vuil helpt verwijderen. Ook kan de levensduur van het zonnepaneel al gauw oplopen tot 40 jaar, al is de geboden standaard garantie 25 jaar.