Eerste infopunt Nationaal Landschap IJsseldelta bij Koggewerf Kampen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - De Koggewerf in Kampen had zaterdagmiddag tijdens Kerst in Oud Kampen de primeur. Daar werd het eerste officile Informatiepunt geopend van het Nationaal Landschap IJsseldelta.

Gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel, wethouder Gerrit Jan Veldhoen van de gemeente Kampen en voorzitter Rob Alferink van de Koggewerf bevestigden samen een opvallend buitenschildje bij de ingang van de expositieruimte.
In de expositieruimte van de Koggewerf is een speciaal deel ingericht over het verhaal van het Maritiem Erfgoed in het Nationaal landschap IJsseldelta. Met uiteraard een hoofdrol voor de Kamper Kogge. Het Informatiepunt bestaat uit diverse panelen met informatieve teksten en mooie foto's.
In 2012 en 2013 wordt nog een aantal informatiepunten ingericht op verschillende plekken in het Nationaal Landschap.

Bezoekerscentra

Veel groter en digitaler zijn de drie bezoekerscentra, die op drie plekken in het Nationaal Landschap IJsseldelta worden gerealiseerd. Dat zijn locaties met expositieruimtes van zo'n 15 tot 20 vierkante meter. De eerste wordt rond maart 2012 opgeleverd in het VVV-kantoor in de grote Kerk in Zwolle. Ook komt een bezoekercentrum in Kampen (wellicht de Van Heutz Kazerne) en in Zwartsluis, in het nieuwste deel van het huidige bezoekerscentrum/museum, dat volgend jaar wordt gebouwd.

Digitale informatie

In de drie bezoekerscentra van Nationaal Landschap IJsseldelta komen, naast expositiemateriaal, ook digitale tafels te staan. Grote iPads, waarop alle informatie, filmpjes, foto's over het gebied en de mensen is te vinden. Ook kan rechtstreeks contact worden gelegd met internet en de smartphone van de gebruikers, zodat bezoekers met alle handige informatie ook zelf op pad kunnen in het Nationaal landschap IJsseldelta.