Laatste klaverjasmarathon in ASCW-gebouw

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

IJSSELMUIDEN - Voor het laatst kwamen woensdag de kaarten op tafel in het ASCW-clubhuis aan de Slenkstraat in IJsselmuiden. Het gebouw heeft zijn beste tijd gehad en vanaf 6 januari kan er geklaverjast worden in het nieuwe gebouw in het Kulturhuus aan de Oosterlandenweg.
Op de eerste verdieping krijgt de ASCW  drie vertrekken en het Kulturhuus wordt op 4 januari vanaf 16.00 uur officieel geopend door wethouder Janita Tabak.


Voor de laatste klaverjasavond in het oude clubgebouw hebben 42 deelnemers zich opgegeven. "We zitten al twintig jaar hier", vertelt de voorzitter van het ASCW Geke Landman die druk is met de voorbereidingen voor de verhuizing. "Volgende week worden er nieuwe biljarttafels in het Kulturhuus gezet." De verhuizing zal voor sommigen misschien even wennen zijn maar volgens Landman zal er ook weer niet zoveel veranderen. "Ze hoeven alleen maar een straatje verder te lopen." Volgens haar was het ook tijd voor een nieuw gebouw. "De ketel hier begeeft het bijna en we hebben elf jaar vergaderd voor de nieuwe locatie."


Openbare verkoop


In het nieuwe gebouw zal de ASCW, die naast klaverjasavonden ook tal van andere activiteiten organiseert zoals bingo, volksdansen en biljarten, gewoon op de oude voet verdergaan. "Wel willen we op de maandag een crea-avond organiseren, op 23 januari om 20.00 uur is de eerste inloopavond." In het Kulturhuus kunnen overigens geen particuliere initiatieven meer georganiseerd worden en moet de ASCW dus zoveel mogelijk eigen activiteiten  binnenhalen.

In het clubgebouw aan de Slenkstraat staan nog veel bruikbare spullen zoals koelkasten en stoelen die tijdens de openbare verkoop op zaterdag 7 januari van 9.00 tot 11.00 voor lage prijzen af te halen zijn. En vanaf 4 januari kunnen ASCW'ers in het Kulturhuus genieten van de nieuwe inrichting en spullen waarvoor subsidie is verstrekt door het Oranjefonds.