Tennekes

’s-Heerenbroek direct weer koploper

’S-HEERENBROEK - ’s-Heerenbroek is de competitie prima begonnen. In eigen huis werd Reaal Dronten met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd. De ploeg heeft meteen de vertrouwde positie als koploper in de vierde klasse D weer ingenomen.

Vooraf had ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg een boodschap voor zijn spelers. “We zijn de competitie het afgelopen seizoen geëindigd als koploper. Ik hoop dat we vandaag na deze wedstrijd weer bovenaan staan”, sprak Van den Burg. Hij werd op z’n wenken bediend met een 5-1 zege. Bij rust stond het al 4-0.

’s-Heerenbroek begon nog wel wat aarzelend aan de wedstijd. De eerste kans was voor Reaal Dronten. De bezoekers raakten de lat, na een fout in de opbouw bij ’s-Heerenbroek. “Dat was een wake- upcall voor ons”, aldus Van den Burg.

Hij zag zijn ploeg snel afstand nemen. In de 10e minuut raakte Jesper Wennemers nog de lat. Drie minuten later was het wel raak. Wim Kwakkel veroverde de bal en stiftte de bal over de keeper heen. In de 15e minuut viel de 2-0. Wiljen van Ittersum kopte raak uit een voorzet van Jesper Wennemers. ’s-Heerenbroek ging door. Wilbert van de Kolk maakte de 3-0 uit een vrije trap en in de 40ste minuut bepaalde Van Ittersum de ruststand op 4-0.

In de 50ste minuut maakte William Meuleman zijn vijftigste treffer voor ’s-Heerenbroek. Een bijzonder moment in 's-Heerenbroek. Na de 5-0 geloofde ’s-Heerenbroek het wel. In de 90ste minuut deed Reaal Dronten nog wat terug.

“We een fantastische eerste helft gespeeld. Dat was genieten. Na de 5-0 vonden de jongens het wel prima en kreeg je een hotseknotsewedstrijd. Maar voor de eerste helft verdienen de jongens alle complimenten. Ondanks schorsingen en blessures hebben we laten zien dat we er nog zijn”, aldus Van den Burg.