Tennekes

Go-Ahead laat zich afslachten door DOS

KAMPEN - Hoe fijn kun je de competitie beginnen? Vraag het aan DOS Kampen. De ploeg van trainer Henk de Velde beleefde een heerlijke ouverture via een 4-0 zege op rivaal Go-Ahead Kampen. De formatie van Middenwetering liet zich kinderlijk eenvoudig naar de slachtbank leiden en was verre van een hecht collectief. En daar werd door DOS gretig gebruik van gemaakt.

DOS koos voor dezelfde tactiek, die de ploeg veel succes opleverde in de bekerwedstrijden tegen Berkum en EVV. Go-Ahead mocht het initiatief hebben, zoek het maar uit. DOS wachtte op fouten, om daarna genadeloos toe te slaan via de snelle Allan Bakker.

In de 5e minuut was dat al bijna het geval. Na een ongelukkige glijpartij ging Bakker er vandoor. Zijn poging ging naast het doel. In de 12e minuut kwam DOS op voorsprong. Met een lange bal werd Allan Bakker aangespeeld. Hij ontdeed zich simpel van twee tegenstanders, omspeelde keeper Joar Terpstra en schoof de bal binnen. Een minuut later leek de 2-0 in de maak, maar een treffer van Raymon Beuling werd afgekeurd. Volgens de arbiter zou Beuling een duwfout hebben gemaakt.

Het beeld van de wedstrijd veranderde niet. Het balbezit was voor Go-Ahead, maar de bezoekers konden nauwelijks iets creëren. Plichtmatig werd de bal rondgespeeld, maar er werd nauwelijks gevarieerd. Voorin kon Go-Ahead niets creëren. Wilbert Wessels speelde ongelukkig en Rob ter Horst kwam niet in het stuk voor. DOS had niets te duchten en bleef levensgevaarlijk in de tegenstoot. In de 25ste minuut ging het weer mis bij Go-Ahead na balverlies. Weer lag het helemaal open. Bakker genoot wederom van alle vrijheid. Met een goede redding wist Terpstra de 2-0 te voorkomen.

In de 30ste minuut was Go-Ahead eindelijk eens gevaarlijk. Nick Hendriks kreeg een goede schietkans. DOS-goalie Kevin Dijkstra bracht redding en had ook een antwoord op de rebound van Wilbert Wessels. Drie minuten later kwam DOS op 2-0. Terpstra liet zich verrassen door een indraaiende vrije bal van Erik Rotman. Nadat een afstandsschot van Nick Kuiper naast het DOS-doel ging was het laatste wapenfeit voor rust van Raymon Beuling. Jochem van Putten leverde na een goede actie een voorzet af. Beuling draaide weg en schoot naast.

Na rust ging Go-Ahead op zoek naar de aansluiting. In de 55ste minuut kopte Wessels over uit een voorzet van Adi Draganovic. Twee minuten later antwoordde DOS met een gevaarlijke counter. Twan Knul legde de bal voor het doel, waarna Bakker naast schoot. DOS bleef gevaarlijk. In de 59ste minuut verrichtte Terpstra een goede redding op een inzet van William Jansen. Uit de daaropvolgende corner kwam DOS op 3-0. Bakker kopte bij de eerste paal raak.

Daarna slaagde Go-Ahead er eindelijk in om wat kansen bij elkaar te voetballen. In de 61ste minuut had Wessels de 3-1 kunnen maken. De aanvaller probeerde Dijkstra te verschalken met een lob, maar dat lukte niet. Een kwartier voor tijd dook Wessels weer alleen op voor Dijkstra. Wederom kwam de DOS-goalie als winnaar uit de strijd. Daarna brak Bakker namens DOS weer door, maar hij schoot naast.

Vlak voor tijd strooide DOS nog wat meer zout in de wonden van Go-Ahead. De bal werd panklaar gelegd voor Knul, die simpel de 4-0 aantekende. Het kon er nog wel bij voor Go-Ahead, dat zeker niet als team acteerde en met smart zit te wachten op de terugkomst van verdediger Dennis van der Wal en spits Kees Tol.