Moeizame bekerzege Zalk op Wilsum

ZALK - Zalk heeft dinsdag het bekerduel tegen Wilsum met 5-2 gewonnen. De overwinning was verdiend, maar wel geflatteerd. Wilsum kwam vooral in het eerste twintig minuten verrassend sterk voor de dag. Bij Zalk loopt veel kwaliteit, maar finetuning is noodzakelijk.

Wilsum kwam verrassend sterk uit de startblokken en probeerde Zalk gelijk bij de strot te pakken. Dat leidde al in de 1e minuut tot een gevaarlijk moment voor het Zalk-doel. Henri van de Wetering brak door en schoot naast. Een minuut later verdween een pegel van Jan van Spijker rakelings naast het doel. Wilsum bleef de betere ploeg. In de 14e minuut mikte Arjen Boeve net naast. Zeven minuten later viel de terechte 0-1. Van de Wetering bekroonde een goede Wilsum-aanval bij de tweede paal met een doelpunt.

Dat was Zalk het sein om meer druk te zetten op Wilsum. Al snel leverde dat gevaar op. Zo werkte Michel Hamer de bal uit een voorzet van Jorik Schuur net naast. In de 30ste minuut liet Simon van Halm een grote kans liggen. Drie minuten later ontsnapte Zalk aan een 0-2 achterstand, waarbij de verdediging er niet goed uitzag. De geheel vrijstaande Jurre Heldoorn had de bal voor het inschieten, maar zijn poging was een simpele prooi voor Zalk-keeper Berry Wagterveld. Nadat de goalie even later een kopbal van Wilsum naast zag vliegen, kwam Zalk langszij. Jorik Schuur scoorde in de 40ste minuut uit een vlot lopende aanval.

Zalk rook bloed en kreeg vervolgens verschillende kansen. De ploeg sloeg twee keer toe in de blessuretijd van de eerste helft. Eerst scoorde Simon van Halm. De sterk spelende Michel Hamer legde de bal panklaar voor hem. Vlak daarna tekende Jeremy van Dijk met een ferme kopstoot voor 3-1.

Vijf minuten na rust liet Wilsum een grote kans liggen op de 3-2. In de 62ste minuut viel de 3-2 alsnog. Verschillende Zalk-spelers keken apathisch toe hoe Van de Wetering de bal oppikte, de keeper omspeelde en de bal in het lege doel schoof. Zalk was even de weg kwijt. Een minuut na de 3-2 ging Heldoorn goed door en haalde ineens uit. Keeper Wagterveld voorkwam met een goede redding de gelijkmaker. Nadat een schot van Aart Schreuder net over ging, verrichtte Wagterveld in de 76ste minuut opnieuw een belangrijke redding. Robin Mijnheer verscheen alleen voor het doel, maar de Zalk-goalie voorkwam een Wilsum-treffer. Even later liet Gert-Jan Sollie een goede kans liggen. Na een slim genomen vrije trap had Sollie de bal voor het intikken, maar hij struikelde jammerlijk in het strafschopgebied.

Daarna trok Zalk het duel naar zich toe. Vlak voor tijd stond Michel Hamer aan de basis van de 4-2. Schreuder kon simpel afronden. Niet veel later tekende Michel Hamer voor een mooi slotakkoord door van afstand fraai raak te schieten.