Afbeelding

Damesvoetbal maakt stappen bij IJVV

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
IJSSELMUIDEN ? IJVV hield afgelopen zaterdag voor het eerst een groot Meidentoernooi met maar liefst 37 deelnemende teams. Een teken dat het damesvoetbal serieus wordt genomen bij de voetbalvereniging uit IJsselmuiden. ?We maken belangrijke stappen binnen de vereniging?, aldus Ronald Otten, bestuurslid meisjes/vrouwenvoetbal.

Zaterdag 6 juni is Sportpark Den Uithoek even het domein van meisjes en vrouwen. Het geeft deze dag een bijzonder tintje. IJVV zet het meisjes-/vrouwenvoetbal op de kaart.

Ronald Otten is de geestelijk vader van het ING Meidentoernooi. ?Maar ik doe het zeker niet alleen?, zegt hij direct. ?In onze toernooiencommissie zitten zes personen en ik ben enorm blij met al die mensen die zich inzetten voor dit toernooi. Dat zijn er wel veertig. We hebben alle ouders van de meiden aangeschreven om te helpen.?
Bij IJVV vond men het de hoogste tijd om iets nieuws te organiseren. Iets groots. Otten kwam op het idee om een meidentoernooi op te zetten. ?IJVV is een grote vereniging, maar heeft jarenlang geen groot toernooi gehad. Ik vind dat de club dit best voor haar leden kan organiseren. We hebben dit toernooi zonder draaiboek in elkaar gestoken. Met als doel om het meidenvoetbal op de kaart te zetten.? Bij IJVV zijn er diverse mensen geweest die dit nastreefden. Zoals oud IJVV-voorzitter Ger Wijbrandts. Langzaam maar zeker groeide het damesvoetbal uit tot een belangrijk onderdeel van de vereniging. De oprichting van een commissie meisjes/vrouwenvoetbal in 2014 was een mijlpaal. De eerste editie van het Meidentoernooi is dat ook. ?Het doel was om echt iets moois neer te zetten met dit toernooi. Gekscherend heb ik op Twitter gezet dat dit het grootste meidentoernooi van de regio is. Maar dat is ook echt zo?, aldus een tevreden Otten.