Matige start nekt Wilsum

ZWOLLE - Wilsum keek zaterdag na 18 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Deze valse start kon de ploeg van trainer Jan Stoffer niet meer goedmaken.

Een gehavend Wilsum kwam al in de 8e minuut op achterstand. Doelman Gerhard Bolt wist een inzet van CSV te pareren, maar was in de rebound kansloos. Een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van Wilsum wegens buitenspel werd niet gehonoreerd.

Daarna bleef Wilsum de mindere. De linies lagen bij Wilsum veel te ver uit elkaar, waardoor de thuisploeg naar hartelust kon combineren. Dit leidde enkele minuten later al tot de 2-0. Linksback Robin Mijnheer trachtte de bal binnen te houden, maar stelde hiermee de rechtsbuiten van de thuisploeg in staat om een voorzet te geven. Deze voorzet kon simpel worden ingetikt. Enkele minuten later viel de 3-0. Keeper Bolt tastte mis bij een voorzet. De spits van CSV kon simpel binnen tikken. Daarna slaagde Wilsum erin om zich enigszins te herstellen. Wiljan van Zuthem raakte de lat. Aan de andere kant liet CSV enkele goede kansen liggen. In de laatste minuten van de eerste helft was Wilsum gevaarlijk via Rene Dorgelo (net over). Vlak daarna viel de 3-1 via Jurre Heldoorn.

Vlak na de pauze zette CSV de marge weer op drie. Daarna ontsnapte Wilsum aan de 5-1. De bezoekers bleven echter strijden en kregen loon naar werken. Wiljan van Zuthem kopte raak uit een voorzet van Dorgelo. In de laatste twintig minuten ging Wilsum op jacht naar de aansluitingstreffer. De ploeg was er dicht bij, maar Henri van de Wetering stuitte op de doelman. Daarna tilde CSV de stand na 5-2 via een ingestudeerde vrije trap.