Go-Ahead prolongeert titel bij Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap

KAMPEN ? Go-Ahead Kampen is zaterdag, evenals vorig jaar, winnaar geworden van het Futisala Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap. De ploeg won in de finale met 3-2 van asv Dronten en mocht de trofee in ontvangst nemen uit handen van loco-burgemeester Gerrit Jan Veldhoen.

Dit jaar kwamen er voor het eerst acht teams in actie. Na een jaar afwezigheid was IJVV weer van de partij. VV Kampen was voor het eerst deelnemer, evenals gastteam asv Dronten. Andere ploegen waren Go-Ahead Kampen, DOS Kampen, KHC en de zaalvoetbalteams Futisala en KZVV '75.

De teams waren verdeeld over twee poules. In poule 1 ging de winst naar Go-Ahead Kampen. Futisala eindigde als tweede. De derde plaats was voor KHC. VV Kampen eindigde als vierde. In de andere poule werd asv Dronten winnaar. DOS Kampen pakte de tweede plaats, gevolgd door KZVV '75 en IJVV. In de eerste halve finale won Go-Ahead met 1-0 van DOS. Twee seconden voor tijd leek Lenhard de Velde DOS langszij te brengen uit een vrije trap, maar de treffer werd afgekeurd, omdat de vrije trap volgens de arbiter te snel zou zijn genomen.

Go-Ahead plaatste zich voor de finale en moest het opnemen tegen asv Dronten. De Drontenaren wonnen met 1-0 van Futisala. In de eindstrijd loerde asv Dronten op de counter. De ploeg kwam op voorsprong, maar bezweek onder de druk van Go-Ahead. De Kamper ploeg won met 3-2.

Tennekes

Ook dit keer werd het toernooi georganiseerd door zaalvoetbalvereniging Futisala. Het evenement lijkt ieder jaar sterker te worden. Steeds meer eerste elftal-spelers doen mee. Daarnaast zorgde ook het meespelen van asv Dronten voor een hoger niveau. Wederom was er veel publieke belangstelling. De tribunes zaten vol. De organisatie had dan ook niets te klagen. Het Kamper zaalvoetbaltoernooi is nu al niet meer weg te denken. De organisatie kon nog niet zeggen of de huidige opzet blijft gehandhaafd. ?We gaan eerst evalueren. Of we het toernooi gaan uitbreiden?  Dan moet je het evenement over meerdere dagen uitsmeren. Je kunt je afvragen of dat wenselijk is. De huidige opzet vergt al een behoorlijke organisatie?, aldus Pieter de Boer.