Picasa

Go-Ahead Kampen stevig onderuit

ZWOLLE ? Go-Ahead Kampen blijft kwakkelen in de eerste klasse D.  Tegen Berkum ging de ploeg van trainer Jan Korte voor de vijfde achtereenvolgende keer onderuit. Dit keer deelde Berkum met een 4-0 zege een forse dreun uit aan het veel geplaagde Go-Ahead. Wederom werden persoonlijke fouten bij de Kamper ploeg genadeloos afgestraft. ?We hebben voor Sinterklaas gespeeld. We snakken naar de winterstop?, aldus Korte.

Go-Ahead had het vanaf het begin moeilijk. In de 18e minuut kwam Berkum op voorsprong , toen het profiteerde van een fout van keeper Jasper Fix. Die ging bij een voorzet van Ruud Wellenberg onder de bal door. Jaouad Akloud profiteerde. Daarna behield Berkum een overwicht, maar er bleef Go-Ahead voor rust meer leed bespaard.

Direct na rust ging het weer fout bij Go-Ahead. Kevin Smit speelde niet hard genoeg terug. Chris van der Meulen pikte de bal op, omspeelde Fix en scoorde 2-0. Nog geen tien minuten later leidde gestuntel bij Go-Ahead weer tot een treffer. Dit keer was het Samir Merraiki die in de fout ging bij een terugspeelbal.  Akloud pakte het cadeautje gretig uit. In de 66ste minuut was hij weer trefzeker. Daarna vond Berkum het wel best en kreeg Go-Ahead nog enkele kansen. Kevin Smit raakte de lat en Zandbergen kreeg de bal er enkele keren niet in.

Zo beleefde Go-Ahead wederom een zeer teleurstellende middag. ?Persoonlijke fouten hebben ons genekt. Dat is gewoon zo. Hier valt bijna niet tegen te voetballen. We moeten zorgen dat we eens een keer de nul houden. Dan krijg je wat meer vertrouwen?, aldus trainer Jan Korte, die wel te spreken was over het spel van Zandbergen.  Bij Go-Ahead vielen Madih Doufikar en Merraki  geblesseerd uit. Edwin Starke kreeg voor rust geel en werd door Korte in de rust gewisseld. ?Hij had ook last van zijn achillespees. Hij heeft moeite met het spelen op kunstgras.? Door de gele kaart is Starke voor de eerstkomende wedstrijd tegen DETO geschorst.