Afbeelding

Wit-Blauw brengt korfbal naar basisscholen

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN ? Korfbalvereniging Wit-Blauw/Green Organics heeft bij drie Kamper basisscholen korfbalpalen laten plaatsen. Vrijdag werden de palen bij de drie scholen officieel overhandigd.

Het project ?Korfbalpalen op schoolpleinen' is mogelijk gemaakt door een subsidie van Sportimpuls Kampen. Met verschillende subsidies (sportimpulsen) wil de gemeente Kampen initiatieven van sportverenigingen een impuls geven en zo de breedtesport stimuleren. Voor het project ?Korfbalpalen op schoolpleinen' kreeg Wit-Blauw een bedrag van 4500 euro. Voor dit bedrag heeft de Kamper korfbalvereniging bij drie scholen in totaal zes vandalisme bestendige korfbalpalen laten plaatsen. Ook kreeg iedere school twee ballen en lesmateriaal. Daarnaast gaat Wit-Blauw volgend jaar bij de desbetreffende scholen korfballessenverzorgen.

De zes palen werden afgelopen woensdag geplaatst. Vrijdag was de feestelijke overhandiging. Eerst was de Dirk van Dijkschool aan de beurt, gevolgd door De Mirt en De Morgenster. De officiële overhandiging werd bij iedere school opgeluisterd met een partijtje korfbal tussen leerkrachten en een groep korfballers van Wit-Blauw (Jordy Last, Sander Fixe, Nout Juffer en Denice de Vries). De spelers werd enthousiast toegejuicht door de kinderen rondom het speelveld.

Gerben Wolterink, Sportcoördinator en leerkracht van groep 8 van de Morgenster, is blij met het initiatief van Wit-Blauw. ?In het kader van de promotie van sport en bewegen zijn dit soort initiatieven leuk. Korfbal is een grote sport in Kampen. Op deze manier kunnen we het gehele jaar korfbal aanbieden.?

Gerard Meijeringh