KHC doet zichzelf tekort

Sport

KAMPEN ? KHC heeft nog steeds geen enkel punt gehaald in de eerste klasse D. De Kamper promovendus ging zaterdag met 4-1 onderuit bij degradant Berkum.

De uitslag doet vermoeden dat het een kat en muis spel was, maar dat was niet het geval. Berkum kon niet imponeren in de opening fase. KHC bouwde een veldoverwicht op en kwam volkomen terecht op 0-1 door een doelpunt van Nick Notrot,  op aangeven van Leroy Knol. Daarna was KHC dicht bij de 0-2, maar de vrijstaande Kevin Isidora mikte ruim naast.  Een minuut later volgde een strafschop voor Berkum, nadat Notrot de bal tegen zijn hand kreeg. Van opzet was echter geen sprake. De toegekende strafschop wordt onberispelijk ingeschoten door Marc van der Meulen 1-1. Even later Berkum gemakkelijk een vrije schop mee. Achterin werd niet goed ingegrepen en het stond 2-1 door een fraaie goal van Dirk Muis. In de 40e minuut beland een vrijeschop van KHC'er Jeffrey de Nooijer op de lat.

Na de thee kreeg KHC nog enkele mogelijkheden, maar het net werd niet gevonden. Tot overmaat van ramp viel Burak Alp uit met een ogenschijnlijk zware blessure. Vervolgens kwam Berkum op 3-1, waarbij de verdediging niet attent was. Vlak voor tijd tekende Berkum voor de geflatteerde 4-1 uitslag.