Winst voor Wit-Blauw

KAMPEN - Wit-Blauw moest zaterdag winnen tegen het veel lager geklasseerde KV Elburg om in het spoor te blijven van koploper Sparta. Dat lukte. De Kamper korfballers wonnen met 20-15. Het was al snel duidelijk dat Wit-Blauw de betere ploeg was. Mede door twee afstandsschoten van Ingrid Streutker kwam Wit-Blauw op een 5-3 voorsprong. Elburg wist mee te blijven scoren door de vele vrije ballen die gegeven werden. De schutters van Elburg waren in de afronding van de gekregen vrije ballen erg scherp en wisten daarom in het spoor van Wit-Blauw te blijven. In tegenstelling tot Wit-Blauw wist Elburg verder moeilijk tot scoren te komen. De thuisploeg varieerde er echter op los en wist met mooie combinaties weg te lopen tot een 13- 8 ruststand. In de tweede helft was er voor het publiek nog weinig te genieten. In de aanval ging het tempo omlaag en werd te lang rondgespeeld. Elburg kwam terug tot 13-10, maar dichterbij zou de ploeg niet meer komen. Door doelpunten van Krista Fixe, Jelle Visscher (tweemaal) en Jeroen ten Broeke liep Wit-Blauw uit naar een 17-10 voorsprong. Op dat moment leek Wit-Blauw uit te lopen naar een grote overwinning, maar dat ging helaas niet door. In het aanvalsvak van Jelle Visscher, Sander Fixe, Elyne Visscher en Astrid Scheer stokte het in de aanval. Zo'n tien minuten lang kwam het vak niet tot scoren. Het was Astrid Scheer die de ban brak. Met haar derde treffer van de avond schoot zij Wit-Blauw naar 18 ? 12. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Ingrid Streutker. Van grote afstand bepaalde ze de eindstand op 20-15.