IJVV afgeslacht in Dronten: 8-0

DRONTEN ? IJVV heeft zaterdag in Dronten een flink pak slaag gehad. De IJsselmuidenaren gingen met maar liefst 8-0 onderuit bij asv Dronten. Dat de score zo hoog opliep had alles te maken met een rode kaart voor IJVV-keeper Albert Jan Meuleman in de 80e minuut. De doelman maakte hands buiten het strafschopgebied. Nadat IJVV met tien man kwam te staan, scoorde de thuisploeg nog vier keer. Asv Dronten zal met veel plezier terugdenken aan het duel tegen IJVV. Het duel tegen IJVV was de laatste wedstrijd op natuurgras. Op het hoofdveld wordt binnenkort kunstgras aangelegd. De grote uitslag gaf de wedstrijd een nog specialer tintje. Aanvankelijk zag het er zeker niet naar uit dat IJVV tegen een 8-0 nederlaag zou aanlopen. Asv Dronten had wel vanaf het begin een overwicht, maar IJVV voetbalde een aantal goede kansen bij elkaar. Zo werd een volley van Severin Simic maar net geblokt, schoot Robin Kalter vanaf zo'n vijf meter tegen de keeper aan en was Chiel Buikema niet koelbloedig genoeg toen hij alleen voor de keeper stond. Vlak voor rust ging het mis en scoorde asv Dronten drie keer (42, 43e en 44e minuut). ?In drie minuten geef je de wedstrijd uit handen. We gaven de doelpunten veel te gemakkelijk weg?, aldus IJVV-trainer Herben Visscher. Na rust begon IJVV scherp. De ploeg gooide alle schroom van zich af en speelde ?volle bak' naar voren. In tegenstelling tot in de eerste helft wist IJVV in het tweede bedrijf echter nauwelijks nog iets te creëren. Het enige gevaarlijke moment voor het doel van asv Dronten was een stift van Robin Kalter die over ging. Na een uur spelen kwam asv Dronten op 4-0 uit een strafschop. IJVV bleef het proberen, maar kreeg tien minuten voor tijd een grote mokerslag te verwerken. Albert Meuleman kwam uit zijn doel en liep op een tegenstander af. In een reflex tikte hij buiten zijn doelgebied de bal aan. De goalie werd vervolgens met rood weggestuurd. Daarna ging het snel. In de laatste vijf minuten scoorde asv Dronten nog vier keer en werd de nederlaag voor IJVV veel te groot.