KV DOS Kampen koploper na eenvoudige zege tegen Hoogkerk

KAMPEN ? De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hadden zaterdag geen enkele moeite met KV Hoogkerk. In Sporthal De Reeve werd de tegenstander met 25-15 aan de kant gezet. Doordat Sporting Delta verloor van Tweemaal Zes gaat de Kamper formatie als koploper het nieuwe jaar in. DOS moet de koppositie in de overgangsklasse B delen met Sporting Delta en Tweemaal Zes. DOS overtuigende vooral in de eerste helft. De ploeg was gretig en troefde Hoogkerk af. Na tien minuten keken de gasten al tegen een grote 6-0 achterstand aan. Hoogkerk deed even wat terug met twee treffers, maar daarna ging DOS er weer stevig overheen. Na ruim twintig minuten spelen leek de wedstrijd met 10-3 al beslist. Hoogkerk kwam niet in het spel en werd op alle fronten afgetroefd. De voorsprong van 14-7 voor DOS bij rust was nog enigszins mager gezien de krachtsverhoudingen. Waar DOS een week eerder de tegenstander nog liet terugkomen na een grote voorsprong, gebeurde dat zaterdag niet. Het duel tussen DOS en Hoogkerk was nooit een echte wedstrijd. Hoogkerk kon nooit dichterbij komen en had geluk dat DOS in de tweede helft de voet van het gaspedaal haalde. Ook verslapte de concentratie bij de thuisploeg, wat het scorend vermogen niet ten goede kwam. Toch kwam DOS tot een respectabel aantal van 25 treffers. Gerard Meijeringh