Afbeelding
Foto: Tennekes

DOS Kampen brengt aanvallend te weinig en geeft voorsprong weg

Sport

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag in het thuisduel tegen Nunspeet een 2-0-voorsprong uit handen gegeven. De bezoekers kwamen terug tot 2-2 en daarmee kregen ze eerder te weinig dan te veel. De Kampenaren brachten met name aanvallend te weinig om aanspraak te mogen maken op een zege.

DOS kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een prachtige treffer van Vincent Huisman. Huisman, een van de betere spelers aan de kant van DOS, anticipeerde goed op een prima voorzet van Nick Hendriks achter de laatste linie en bracht met een bekeken kopbal DOS op 1-0. Hendriks scoorde ongeveer tien minuten later de 2-0. Daarmee haalde DOS het maximale rendement uit het aantal kansen. Nunspeet kwam kort na de 2-0 op 2-1 door een treffer van Andrew Galea. De Veluwenaar zou in de tweede helft ook de gelijkmaker produceren uit wederom een dood speelmoment, een vrije trap die DOS te makkelijk weggaf.

In de tweede helft waren de betere kansen voor Nunspeet. DOS probeerde het wel en toonde de nodige inzet. Trainer Johan Pitstra van DOS Kampen kon zijn team op dat punt niets verwijten. Wel vond hij dat er over de flanken door DOS te weinig gevaar werd gesticht. Pitstra: “Ik vond ons opbouwend goed tot aan de middellijn, maar daarna was het echt te matig.”

De trainer had daarbij te dealen met het feit dat hij spelers als Raymon Beuling, Martijn Barneveld, Jochem van Putten en Lenhard de Velde moest missen. Spelers die aldus Pitstra voor het nodige gif kunnen zorgen.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding