Afbeelding
Foto: Tennekes

Koploper Wit-Blauw lijdt uitgerekend in korfbalfeest tegen KV DOS puntverlies

· leestijd 2 minuten Sport instagram

KAMPEN - Prachtige treffers, slordige fouten, spanning en akkefietjes. De tweestrijd tussen de Kamper korfbalclubs KV DOS en Wit-Blauw zaterdag had volgens KV DOS-trainer Patrick Hage alles wat je van een derby mag verlangen. Met een puntendeling als resultaat (22-22) wat gerust een grote verrassing mag worden genoemd. Het in toom houden van Wit-Blauw als torenhoge favoriet werd door KV DOS als een overwinning gevierd.

Een feestje dat losbarstte terwijl ze bij Wit-Blauw nog baalden van een treffer die viel drie seconden nadat de tijd was verstreken en die dus niet meer meetelde. De arbiter had de zoomer echter gemist en een opstootje was het gevolg. Het was een van de weinige dissonanten in wat een korfbalfeest werd voor korfbalminnend Kampen, zo vond ook Wit-Blauw-speler Vladimir Slot. 

De zinderende spanning en de ambiance konden wat hem betreft echter niet verbloemen dat koploper Wit-Blauw een matige wedstrijd speelde waarin de ploeg, afgezien van een bliksemstart (1-5 voor) een te laag rendement aan de dag legde. De spelers van KV DOS verdienden daarbij de credits dat ze niet in paniek raakten en gewoon hun spel bleven spelen. Via een 4-8-tussenstand halverwege werd de rust uiteindelijk bereikt met 8-11 en leek er voor Wit-Blauw nog niet heel veel aan de hand. Al was al wel duidelijk dat KV DOS geen makkelijke prooi zou zijn. Toch vond een na afloop trotse Hage het in de eerste helft niet lekker lopen bij zijn team. Hij zag hoe Wit-Blauw soms te makkelijk een interceptie kon maken en dat het vak met routinier Camiel van Keulen het lastig had.

KV DOS bleef echter het geloof houden. Nadat het eerst nog 8-12 werd, tekende zich in de tweede helft een knappe inhaalrace af, waarbij KV DOS zelfs nog met twee treffers verschil kwam voor te staan en een strafworp miste. Dat maakte dat Hage, die vooraf voor een gelijkspel zou hebben getekend, een dubbel gevoel overhield aan de derby. “Wij weten dat als je tien keer tegen Wit-Blauw speelt je acht keer verliest. Vandaag had er echter winst in gezeten. Van de andere kant vond ik niet dat een van beide teams echt verdiende om te winnen. Verdedigend vond ik ons erg sterk, maar toch hebben we niet onze beste wedstrijd gespeeld. We hebben er denk ik wel voor gezorgd dat Wit-Blauw zijn slechtste wedstrijd van de zaalcompetitie heeft gespeeld”, aldus de oefenmeester die niettemin had genoten van het goede spel van onder meer Dennis van Putten en Matthijs Bastiaan aan de kant van KV DOS. Hage: “Maar ook de dames hebben het goed gedaan.  Laureen Kok bijvoorbeeld vond ik erg sterk.”

Voor Wit-Blauw betekende de eindstand van 22-22 hoe dan ook dat de doelstelling van kampioen worden met een clean sheet niet meer kan worden gehaald. De ploeg leek goed op weg met overtuigende uitslagen, maar kon de favorietenrol zaterdag niet waarmaken zag ook Wit-Blauw-trainer Jelle Visscher. “Wij waren erg matig in met name de afronding. KV DOS vond ik boven zichzelf uitstijgen. Van de andere kant hebben wij dat ook laten gebeuren. Als we bij de stand van 1-5 of 8-12 waren doorgegaan, was er niets aan de hand geweest.” De neutrale toeschouwer zal volgens Visscher echter enorm hebben genoten. “Die heeft precies gekregen waarvoor je naar het korfbal komt kijken.”

Onder de toeschouwers waren ook mensen van Exakwa, de volgende opponent van Wit-Blauw. “Misschien hebben zij nu ook het idee dat er tegen ons wat te halen valt”, zei Vladimir Slot na afloop. Van de andere kant denkt de korfballer niet dat deze uitslag Wit-Blauw van zijn stuk brengt. “We zijn nog steeds de absolute favoriet voor de titel en dat hebben we ook uitgesproken.” 

Over het duel zelf zei Slot: “Spelers die ons normaal gesproken over een dood moment heen helpen, waren daar vandaag niet toe in staat. Daar reken ik mijzelf ook toe. Het was te matig. Overigens verdient KV DOS daarvoor de complimenten. Zij raakten niet in paniek na de 1-5-achterstand. Voor Kampen was het een korfbalfeest, maar voor ons ook wel balen. Komende week zullen we de beelden terugkijken, de wedstrijd analyseren en daarna weer door naar de volgende.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding