Afbeelding
Foto: Tennekes

DOS Kampen laat zich verrassen door hekkensluiter

Sport instagram

KAMPEN - DOS Kampen heeft zich zaterdag op eigen veld laten verrassen door Epe. De nummer laatst van de competitie zegevierde met 1-2. Op basis van inzet en het aantal kansen over 90 minuten was de overwinning van Epe verdiend te noemen.

DOS was aanvankelijk wel de betere. Epe groef zich in en loerde op de counter. Kansen waren spaarzaam. Allan Bakker kreeg niettemin een kans op de 1-0. Die ging er niet in, maar bij een andere aanval van DOS werd er door Epe een overtreding gemaakt binnen het zestienmetergebied en mocht Bakker aanleggen vanaf elf meter. De voorsprong was op dat moment terecht. In het vervolg van de wedstrijd wist DOS echter weinig meer af te dwingen. Epe kreeg nog mogelijkheden op de 1-1, maar de rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor de Poelänten.

Na rust speelden geen van beide teams groots. Epe kwam op 1-1 door een cornerbal, die via de lat terechtkwam voor de voeten van Nick Krijgsman. De Epenaar kon van dichtbij de bal binnen het doel werken. De 1-2 in de slotfase werd ingeleid door balverlies van DOS. Sven van Egteren wist te profiteren en zijn ploeg de zege te bezorgen.

DOS-trainer Johan Pitstra miste bij zijn team de spirit om te winnen.  “Bij winst hadden we heel goede zaken kunnen doen. Naar mijn idee was dat besef onvoldoende aanwezig”, aldus de oefenmeester die menig DOS-speler te gemakzuchtig vond. “We wonnen te weinig duels en ook goede acties ontbraken. Dan kan je ook van een tegenstander als Epe verliezen. Vooraf hadden we het nog gehad over de kwaliteiten van die ploeg, namelijk countervoetbal.”  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding