Zware klap voor Wit-Blauw

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw hebben zaterdag een zware mentale dreun te verwerken gekregen. In de topper tegen ROG had de koploper in de eerste klasse B goede zaken kunnen doen in de race om het kampioenschap, maar het scenario pakte anders uit. De Kamper ploeg had geen antwoord op het fysieke spelletje van ROG. De ploeg uit Groningen won met 13-14.

Wit-Blauw begon niet goed aan de wedstrijd. De scherpte ontbrak en aanvallend kon het nauwelijks iets klaarspelen. Toch kwam het op voorsprong. Job van Eunen brak de ban met een fraai afstandsschot. ROG had daarvoor al enkele goede schietkansen laten liggen, maar was vanaf het begin de bovenliggende partij. De 1-1 liet dan ook niet lang op zich wachten. Daarna bleef Wit-Blauw moeizaam acteren. Jelle Vischer had nauwelijks iets in te brengen tegen zijn fysieke en snelle tegenstander. Wit-Blauw had grote moeite met het fysieke spel van de gasten en liep de gehele eerste helft achter de feiten aan. Ook het scorend vermogen was onder de maat.

Na ruim tien minuten spelen nam ROG voor het eerst een voorsprong. Wit-Blauw keek lange tijd tegen een achterstand aan. Zo'n zeven minuten voor rust bracht Van Eunen de thuisploeg op gelijke hoogte, maar daarna liep ROG weer gemakkelijk uit naar 5-7. Vlak voor rust zorgde Jelle Visscher voor 6-7, zodat de schade bij rust nog minimaal was.

In de tweede helft leek zich een rampscenario af te tekenen voor Wit-Blauw. ROG bouwde de marge uit naar vier treffers (6-10) in ruim zes minuten. Daarna kwam Wit-Blauw langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. De ploeg beet eindelijk van zich af en ROG kreeg het steeds moeilijker. Wit-Blauw knokte zich terug tot 10-11 ruim tien minuten voor tijd. Vlak na deze gelijkmaker ging invaller Jacco Avis ongelukkig door zijn enkel. ROG speelde echter door en maakte eenvoudig de 10-12. Dit zorgde voor emotie bij Wit-Blauw en een spannende slotfase brak aan. De ploeg was getergd en knokte zich terug naar 12-12. De Groningse gasten raakten echter niet in de war en sloegen keihard terug via twee zuivere afstandsschoten. Deze klap kwam Wit-Blauw niet meer te boven. De ploeg probeerde nog van alles, maar kwam niet verder dan de 13-14 van Elyne Visscher.

Door de nederlaag tegen ROG is ASVD/KWOOT de nieuwe koploper in de eerste klasse B. Wit-Blauw en ROG delen de tweede plaats.