Go-Ahead heeft periodetitel bijna binnen

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag opnieuw goede zaken in de strijd om de derde periode. In eigen huis was het veel te sterk voor WVF. De ploeg uit Westenholte werd met 4-0 verslagen. In de derde periode heeft Go-Ahead als koploper een marge van zeven punten met achtervolger d'Olde Veste '54. Komende zaterdag  kan de Kamper club de derde periodetitel binnenhalen als het wint bij DOS '37.

Go-Ahead begon wat slordig aan de wedstrijd. Dat gaf WVF de gelegenheid om enkele keren gevaarlijk te worden. Aan de andere waren er ook enkele kansen voor Go-Ahead. In de 20e minuut kwam  de thuisploeg op voorsprong via Jurrian Zandbergen. Vrij vlot daarna stond het al 2-0. Kevin Smit werkte een voorzet vanaf links binnen. Daarna verzuimde Go-Ahead om voor rust nog de knock-out uit te delen.

Ook na rust was Go-Ahead te vaak niet trefzeker. Zo lieten Hussein Raza, Yoshua van Marle en Nick Bakker goede kansen onbenut. Tussentijds was WVF enkele keren dreigend. De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen door enkele situaties. Zo werd Sander Morren tegen het hoofd geschopt en werd een claim van Go-Ahead om een strafschop afgewezen. Go-Ahead deed echter geen gekke dingen en kwam in de 80e minuut met het juiste antwoord. Jeroen van den Bosch kopte fraai raak uit een corner. Vlak voor tijd kon Van Marle vrij uithalen vanaf 20 meter. Het betekende de 4-0 en de elfde achtereenvolgende zege van Go-Ahead, de tiende onder leiding van trainer Van der Steege, die volgende week met Go-Ahead de periodetitel hoopt binnen te halen. "Het is wel  lekker dat twee weken voor het slot van de competitie zekerheid hebt."

De Zwolse coach is blij met de komst van Hicham Ziyech en Lesley de Munnik. "Op papier lijken me dat goede versterkingen. Ik zie Ziyech als compensatie van het wegvallen van Jeroen van Leeuwen. Hij is ook een creatieve dribbelaar. Bovendien ziet het er nu naar uit dat Kevin Smit in de eerste helft van het volgende seizoen niet beschikbaar is vanwege een vrij zware medische studie. Lesley de Munnik gaat eerst kijken of hij bij ons weer fit kan worden. Hij heeft twee zware kruisbandblessures gehad  en moet nog revalideren."

Foto's: Tennekes

Wethouder Wonink stampt de grond aan
Geveltuintjes Geerstraat volgende stap in aanpak binnenstad Algemeen 14 uur geleden
's-Heerenbroek veroordeeld tot nacompetitie door verlies tegen Hattem Sport 14 uur geleden
IJTC ontvangt eerste subsidie Kamper Sportakkoord (5 foto's) 5 foto's instagram 24 mei, 17:51