Stunt IJVV bij koploper blijft uit

· leestijd 1 minuut Sport

LELYSTAD - IJVV is er niet in geslaagd om koploper Lelystad '67 te verrassen. De koploper won terecht met 3-1. Hiermee kwam een einde aan een goede serie van IJVV, waarin het vier keer niet verloor en tien punten pakte. Omdat de concurrentie wel punten pakte is IJVV gezakt na de twaalfde plaats op de ranglijst.

IJVV had in de eerste helft weinig in te brengen tegen het sterkere Lelystad '67. De ploeg beperkte zich voornamelijk tot tegenhouden. Toch kreeg de thuisploeg weinig kansen. Dat bleef beperkt tot twee momenten. Bij de eerste echte gevaarlijke situatie voor het IJsselmuidense doel redde Albert Jan Meuleman. Bij het tweede moment was het wel raak. IJVV lette niet goed op bij een vrije trap. Bij de muur stond een speler van Lelystad '67 helemaal vrij. Die werd aangespeeld en scoorde vervolgens.

Na rust liep IJVV ongelukkig tegen een tweede tegentreffer aan. Daarna kwam het terug tot 2-1. Een veelbesproken moment. Na een blessurebehandeling nam Dries Huisman bij de middenlijn de vrije bal op een geweldige manier. Hij zag de keeper van Lelystad te ver voor zijn doel staan en schoot van grote afstand raak. Feit was wel dat de verzorger van IJVV nog in het veld stond. De spelers van Lelystad '67 legden hier terecht de nadruk op, maar de arbiter keurde de treffer goed. Uiteindelijk gaf de scheidsrechter ook nog een cadeautje aan Lelystad '67, maar de ploeg pakte het presentje niet uit. Een speler van Lelystad '67 ging op de bal staan en in zijn buiteling zag de arbiter een strafschop. Meuleman stopte vervolgens de strafschop.

IJVV gooide vervolgens alles op de aanval en invaller Mark Wagteveld was nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd door de keeper gepakt. In de tegenaanval scoorde Lelystad '67 vervolgens de 3-1.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05