Oefennederlaag Go-Ahead Kampen

KAMPEN – Go-Ahead Kampen oefende zaterdag thuis tegen VVZ ‘49. De eersteklasser uit Soest won met 2-4.

Go-Ahead ging goed van start en nam na vijf minuten een voorsprong. Luuc Knul schoot raak uit een voorzet van Hussein Raza. Even later was Leroy Knol dicht bij de 2-0. Hij kopte naast. Na een kwartier herstelden de bezoekers de schade. Na een verdedigingsfout scoorde Saddy de Koning uit een voorzet van Joël Bade. Even later kwam VVZ goed weg. Een kopbal van Mark Hoekstra belandde tegen de paal. In de 33ste minuut sloeg VVZ weer toe, dit keer via Isamail Sardi.

De tweede helft verliep een stuk moeizamer voor Go-Ahead. De ploeg wilde wel, maar het kwam er niet uit. Toch slaagde de thuisploeg erin om langszij te komen. Na 65 minuten had Wilbert Wessels een mooie actie in huis en maakte het vervolgens goed af. VVZ trok daarna de wedstrijd alsnog naar zich toe. Eerst lieten de gasten een enorme kans liggen. Vlak voor tijd viel alsnog de 2-3. Jeroen van den Bosch veroorzaakte een strafschop. Harry Hamstra schoot raak. Daarna bepaalde Jefta van de Broek de eindstand op 2-4. Vanavond (dinsdag 9 augustus) ontvangt Go-Ahead hoofdklasser Excelsior ’31 (20.00 uur).