Tennekes

Gretig ’s-Heerenbroek bezorgt VV Kampen nieuwe tik

’S-HEERENBROEK – ’s-Heerenbroek won zaterdag de derby tegen VV Kampen met 5-1. Na de 3-1 van Max van Moll in de 66ste minuut ging Kampen alles of niets spelen. Het werd niets. In de slotfase liep ’s-Heerenbroek uit naar 5-1. De ploeg van trainer Anton Visscher staat na zeven competitieronden op een keurige vierde plek in de vierde klasse C. VV Kampen bekleedt een teleurstellende twaalfde plaats.

’s-Heerenbroek kwam al in de 9e minuut op voorsprong. Wim Kwakkel dwong een fout af in de opbouw bij Kampen. Hij veroverde de bal en stuurde William Dekker weg. Die rondde vervolgens bekwaam af. “Wederom kwamen we vroeg in de wedstrijd op achterstand”, aldus Kampen-trainer Ten Hove. “Dat is het verhaal van de wedstrijd. Dan loop je gelijk weer achter de feiten aan. Dit is ons in zes van de zeven wedstrijden gebeurd. Dan zijn we mentaal niet in staat om de wedstrijd naar onze hand te zetten", aldus Kampen-trainer Arjan ten Hove.

Kampen mocht blij zijn dat het in het eerste half uur niet nog meer schade opliep. Dekker liet een goede kans liggen en Martin van Ittersum raakte de paal. In het laatste kwartier van de eerste helft waren de rollen omgedraaid. ’s-Heerenbroek kwam onder druk en Kampen kreeg enkele goede kansen. De gelijkmaker bleef echter uit. “Als je de 1-1 maakt, krijg je een heel andere wedstrijd”, aldus Ten Hove.

In de tweede helft pakte ’s-Heerenbroek de goede draad weer op. Twee minuten na rust was het raak. William Meuleman bediende de vrijstaande Rob Henniphof. Die prikte met links de 2-0 binnen. Vanwege blessures besloot trainer Visscher een beroep te doen op Henniphof, die dit seizoen besloot om even afstand van het voetbal te nemen en dus ook geen trainingen in de benen had. Een week eerder speelde hij twintig minuten. Tegen Kampen hield hij het 45 minuten vol.

Na de 2-0 zakte de wedstrijd wat in. Toch kwam ’s-Heerenbroek in de 65ste minuut op 3-0 via Martin van Ittersum. De buit leek binnen voor ’s-Heerenbroek, maar een minuut na de 3-0 scoorde Max van Moll 3-1. Daarna ging Kampen op jacht naar meer succes. De ploeg was er enkele keren dichtbij. Er was teveel paniek bij ons achterin”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Visscher.

Heerenbroek loerde in de counter en sloeg in de slotfase twee keer toe. In de 88ste minuut maakte Dekker 4-1 op aangeven van Meuleman. Het was alweer zijn achtste treffer van het seizoen en daarmee is hij voorlopig de meest productieve speler van de Kamper clubs. Een minuut later bepaalde Henniphof de eindstand op 5-1. Vooraf beloofden de spelers dat Visscher een strijdbaar ’s-Heerenbroek te zien zou krijgen. “Dat hebben ze waargemaakt”, aldus een tevreden Visscher. Ten Hove concludeerde dat Kampen moeite heeft met teams die spelen met veel passie en strijd. "Daar kunnen we niet goed mee omgaan."

StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden gisteren
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 17 mei, 01:21
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 16 mei, 14:47