Tennekes

Go-Ahead Kampen geeft zege in blessuretijd uit handen

KAMPEN – Go-Ahead Kampen had het zwaar tegen Bennekom, maar kwam in de tweede helft toch op voorsprong. Uiteindelijk kon de Kamper formatie de voorsprong niet vasthouden en maakten de bezoekers de terechte gelijkmaker.

“Wat zonde”, reageerde Leroy Knol na afloop. De middenvelder maakte in de 69ste minuut de 2-1 en had zomaar matchwinner kunnen worden. Zover kwam het niet. In blessuretijd sloeg Bennekom toch nog toe. “Als je zo lang voor staat is het zuur om de winst nog weg te geven”, aldus Knol.

Go-Ahead begon goed tegen Bennekom. Na een aarzelende start van beide kant nam de thuisploeg de regie in handen. In de 7e minuut leidde dat al tot succes. Luuc Knul werd goed weggestuurd met een steekpass. Knul maakte het vervolgens goed af. In de 12e minuut kwam dezelfde Knul net tekort om een voorzet vanaf rechts binnen te tikken. Al snel kon Bennekom de schade herstellen. Na een vrije bal werd de bal door gekopt. Kevin Sissing had vervolgens alle tijd en ruimte om doeltreffend uit te halen. Na deze treffer kwam de klad erin bij Go-Ahead. “We hadden geen rust meer in ons spel. Er werden heel veel fouten gemaakt”, aldus Go-Ahead-trainer Edwin van Nijen.

Go-Ahead grossierden in balverlies en mocht blij zijn dat Bennekom niet nogmaals tot scoren kwam. In de 25ste minuut voorkwam de paal de 1-2 van de bezoekers. Daarna waren er nog diverse gevaarlijke situaties voor het Kamper doel. Go-Ahead kon daar nauwelijks iets tegenover stellen. Alleen Jurrian Zandbergen wist gevaarlijk te worden. Vlak voor rust draaide hij zich vrij en schoot naast.

In de tweede helft kwam Go-Ahead een stuk beter voor de dag, al bleef Bennekom zeer gevaarlijk. Zoals in de beginfase na rust, toen Sissing ontsnapte. In een uiterste poging wist de goed spelende Bram van Enk met een ingreep de 1-2 te voorkomen. In de 57ste minuut werd een schot van Sissing geblokt. In de rebound schoot Jeffrey Rutgers net naast. Go-Ahead had echter meer controle en was ook gevaarlijk. Zo was er een schietkans voor Madih Doufikar. Zijn uithaal mislukte echter. Net als in de eerste helft was er sprake van een open wedstrijd. In de 63ste minuut was Bennekom dichtbij de 1-2. Nick Hendriks bracht redding op de doellijn. Even later werd een schot van Leroy Knol tot corner verwerkt. Uit deze hoekschop van Luuc Knul kopte Knol raak. Een meevaller voor Go-Ahead, dat het moeilijk had tegen een sterke tegenstander.

Nadat Bennekom in de 76ste minuut een goede kans liet liggen (over), had Go-Ahead zes minuten later de wedstrijd kunnen beslissen. Doufikar ging alleen af op de doelman, maar in plaats van zelf af te maken koos hij voor een pass op de 16-jarige invaller Wilbert Wessels. Vervolgens kon een verdediger van Bennekom net op tijd ingrijpen. In de slotfase drongen de gasten aan. In blessuretijd sleepte Bennekom toch nog een punt uit het vuur. De bezoekers kopten raak uit een vrije trap. Gezien het spelbeeld was de gelijkmaker zeker terecht, maar daar had Go-Ahead uiteraard geen boodschap aan. Met een zuur gevoel zochten de spelers de kleedkamer op. Maar de conclusie is dat Go-Ahead zaterdag met diverse jonge eigen spelers een verdienstelijk resultaat behaalde tegen een sterke opponent.