Jan Buitenhuis

Go-Ahead Kampen boekt cruciale zege

VROOMSHOOP – Om de duikvlucht op de ranglijst een halt toe te roepen moest Go-Ahead Kampen zaterdag winnen bij Vroomshoopse Boys. Dat lukte. De formatie van trainer Edwin van Nijen zegevierde met 0-1.

Go-Ahead opende sterk. “in de eerste twintig minuten kregen we drie grote kansen, maar we haalden de trekker niet over”, aldus Van Nijen. Daarna was het krachtsverschil wat minder, maar Go-Ahead bleef de betere ploeg. Vroomshoopse Boys was een keer gevaarlijk. De thuisploeg wist echter niet te profiteren van een fout in de opbouw bij Go-Ahead.

Zeven minuten na rust scoorde Go-Ahead de belangrijke 0-1. Op aangeven van Madih Doufikar kopte Luuc Knul raak. Daarna verzuimde Go-Ahead om verder weg te lopen. Er lagen mogelijkheden in de omschakeling, maar de eindpass was steeds niet goed. Go-Ahead speelde gedisciplineerd, maar kon niet voorkomen dat Vroomshoopse Boys nog enkele keren gevaarlijk was. Een 1 op 1-situatie met keeper Tim Noordman werd niet verzilverd. In de blessuretijd redde Noordman zijn ploeg met een knappe redding.

Tot opluchting van Van Nijen. “Vorige week viel ons team in de tweede helft uit elkaar. Het belangrijkste is dat we vandaag als ploeg hebben gespeeld. Er is geknokt voor de overwinning tot het eind. Deze zege is goed voor het moraal van de ploeg.”

Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22