Aanvoerder William Meuleman achtervolgt door Stephan Pelleboer
Aanvoerder William Meuleman achtervolgt door Stephan Pelleboer

's-Heerenbroek kansloos tegen HTC; 'Als je zo speelt, verdien je het niet'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

'S-HEERENBROEK – De nacompetitie-ambities van 's-Heerenbroek hebben een knauw gekregen door het 0-4 verlies tegen HTC, dat een uitbundig kampioensfeestje viert op het Broekerland.

Terwijl de Zwolse koploper de eerste kans op het kampioenschap in 4D grijpt en een feestje viert in de middencirkel, druipen de spelers van 's-Heerenbroek af richting kleedkamers. De weg naar de daar naar toe is lang genoeg om in te zien dat de groenhemden deze middag een figurant zijn geweest op het kampioensfeestje van HTC. “HTC is de verdiende kampioen. Dat hebben ze in meerdere duels bewezen”, zegt William Meuleman terwijl hij het feestje gade slaat.

Dat 's-Heerenbroek zelf ook nog ergens voor speelt, de vierde plaats die zeer waarschijnlijk recht geeft op nacompetitie, ziet de aanvoerder deze middag niet terug. Het begin is niet slecht -HTC staat zelfs even onder druk-, maar langzaam maar zeker nemen de bezoekers het heft in handen. Het leidt tot meerdere kansen, die door een matige afronding (Mirchello Martina en Marco Tatje) en glijpartijen (Stephan Pelleboer en Stan Wissink) tot niets leiden.

Een vrije trap van Daan Wissink op slag van rust is eigenlijk geen kans, maar omdat doelman Jelmer Visscher de lage inzet niet onder controle krijgt, gaat de bal via topscorer Stan Wissink en het been van Sander Wennemers over de doellijn. Een verdiende voorsprong, die HTC direct na de pauze uitbreidt terwijl een deel van de toeschouwers nog niet eens langs de lijn staat. Jeroen Pap scoort met een bal achter het standbeen langs en wederom ziet doelman Visscher er niet goed uit. Het is het startsein voor het enige serieuze offensief dat 's-Heerenbroek er deze middag uitperst, maar tot kansen leidt het niet. Die komen pas als de wedstrijd, bij een 0-4 stand, beslist is. Invaller Berry Fiets schiet op de paal, waarna de ongelukkige Wennemers de rebound van dichtbij over schiet.

Opstootje

De meeste opwinding is een paar minuten eerder als Stephan Pelleboer naar de kant gaat en het nog aan de stok krijgt met een paar 's-Heerenbroekers. Een opstootje wordt in de kiem gesmoord, want daar zit niemand deze middag op te wachten. Zeker de zich voor een feest opmakende HTC'ers niet. En dat feest is uitbundig; de Zwolse ploeg is voor het eerst in 35 jaren kampioen en keert na vijf seizoenen terug in de derde klasse.

Nacompetitie

Aan 's-Heerenbroek de taak om in de laatste drie duels nacompetitie af te dwingen. De kans is niet gering dat het in de laatste wedstrijd van het seizoen in een rechtstreeks duel met concurrent Wijthmen beslist wordt. “We praten veel over nacompetitie, maar als ik zie hoe wij nu voetballen en hoe weinig kansen we krijgen... Als je zo speelt als vandaag, verdien je het niet”, sipt Meuleman.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding