Fotografie Herman van der Wal

VSCO'61 komt met een punt uit de startblokken

VSCO'61 opende de competitie in de tweede klasse H met een uitwedstrijd tegen de onbekende tegenstander PH uit Almelo. VSCO’61 begon gehavend aan deze wedstrijd. Ruben Sleurink is nog steeds geblesseerd. En Sander Stange is voorlopig uitgeschakeld door een gebroken teen. Etienne van Dijk was afwezig wegens werkzaamheden in het buitenland.

Na een aftastende fase in de beginfase nam de thuisclub in de 7 e min de leiding. Zwak ingrijpen van de verdediging van de kanaries werd door Sander Bekhuis onverbiddelijk afgestraft. Direct hierna kreeg VSCO’61 via Luca Veldhoen een goede mogelijkheid, maar zijn omhaal verdween over het doel.

De gasten bleven de betere ploeg in de eerste helft. Maar de mogelijkheden die ze kregen wisten ze niet in doelpunten om te zetten. VSCO'61 probeerde de bakens wel te verzetten, maar vooralsnog zonder overtuiging en succes. Toch wist men op gelijke hoogte te komen door een doelpunt van Luca Veldhoen. Eerst kopte Rinse van de Velde nog over uit een voorzet van Gerwin de Leeuw. Daarna scoorde Luca Veldhoen uit een onoverzichtelijke situatie de gelijkmaker. Dezelfde speler had direct hierop ook de tweede treffer op zijn schoen liggen, maar hij had ditmaal geen succes. Een paar minuten later had hij wel weer succes, toen hij VSCO'61 op voorsprong hielp na goed voorbereidend werk van Gerwin de Leeuw en Rinse van de Velde. De ruststand was dan ook, wat tegen de verhouding in, 1-2.

Na de rust verliet Jan van ‘t Oever geblesseerd de wedstrijd. Hij werd vervangen door Henk Elskamp. In de 53e minuut kreeg PH Almelo een strafschop toegewezen. Deze buitenkans werd door Sam Hesselink dankbaar benut. Hij bracht de partijen weer in evenwicht: 2-2. VSCO’61 kreeg hierna de betere mogelijkheden. Zo schoten Dominique van de Grift en Wesley Pater beide naast het doel. De thuisclub bleef gevaarlijk, maar alleen voor doelman Arjan ten Klooster liet men de kans op 3-2 liggen. Roel Wolf kwam hierna in het veld voor de moegestreden Bart Schoonhoven.

Met nog een kwartier te spelen werd Henk Elskamp in stelling gebracht door Luca Veldhoen, maar hij zag zijn inzet gekeerd door de keeper. In de 80e minuut krijgen de kanaries een vrije trap toegekend net buiten het strafschopgebied. Dominique van de Grift zet zich achter de bal en zijn keiharde schot verdwijnt via de onderkant van de lat weer in het veld, waarbij de bal volgens vriend en vijand de achterlijn heeft gepasseerd. De enige, die hier uiteindelijk in beslist is de scheidsrechter. En hij heeft geen doelpunt geconstateerd.

De eindstand wordt uiteindelijk 2-2, waar gezien het beeld van de wedstrijd iedereen wel tevreden mee is.

Volgende week speelt VSCO’61 om 14.30 uur thuis op sportpark De Heughte tegen WVF uit Westenholte.