Kamperen op een camping in Denemarken. Zelfs de hond vindt dat leuk!
Kamperen op een camping in Denemarken. Zelfs de hond vindt dat leuk! Foto: PixaBay.

Veldhovenaren die mee willen doen?

· leestijd 1 minuut Toerisme

Na een succesvol eerste tv-seizoen volgt vanaf november 2021 een tweede seizoen van het ‘Camp to Go’ kampeerprogramma op RTL4. Opnieuw mogen verschillende families en stelletjes een nieuwe caravan, vouwwagen, (dak)tent of camper uitproberen. Dit keer in Nederland én Denemarken. En misschien bent u wel een van de hoofdrolspelers!

VELDHOVEN - Een jaar geleden neemt de branchevereniging Kampeer en Caravan Industrie (KCI) het initiatief voor het eigen tv-programma ‘Camp to Go’ op RTL4. Door de verrassend hoge kijkcijfers en het enthousiasme vanuit de kampeerbranche, komt een tweede seizoen. Uiteraard weer met dezelfde presentator, Sander - ‘Mister Camping’ - Janson.

Nieuw tv-format

“Camp to Go startte vorig seizoen met een nieuw tv-format dat niet te vergelijken is met andere kampeerprogramma’s: nieuwe kampeerders die voor het eerst kennismaken met het campingleven en ook zelf filmen”, vertelt Hans Louwers van ‘Camp-to-Go’ enthousiast.

“Dat zorgt voor een persoonlijk inkijkje in hun belevenissen op de camping, op camperplekken en onderweg. Datzelfde format zetten we nu dus door in seizoen-2. Bovendien schalen we op van acht naar maar liefst twaalf afleveringen. Tijdens een korte kampeervakantie volgen we maar liefst zo’n 24 gezinnen en koppels om te zien hoe leuk het campingleven is tijdens de komende zomer. Doordat de nieuwe kampeerders een deel van de tv-beelden zelf filmen, kunnen de tv-kijkers de kampeerervaringen met caravan, vouwwagen, camper en (dak)tent van binnenuit meebeleven”, aldus Louwers.

Denemarken

Tijdens het eerste tv-seizoen vinden alle afleveringen plaats op Nederlandse campings. Vanaf seizoen-2 gaat Camp to Go ook de grens over. Komend seizoen komen namelijk 4 afleveringen volledig uit Denemarken, een vakantieland met zo’n 400 campings, dus volop keuze. Deense campings zijn kindvriendelijk, netjes, vaak midden in de natuur en dichtbij het strand.

De filmopnames zullen plaatsvinden in de maanden augustus en september 2021. ‘Camp-to-Go’ is inmiddels gestart met de selectie en casting van kandidaten. Ook zin om een lang weekend op een Nederlandse camping te kamperen of zelfs een week geheel gratis richting Denemarken in het allernieuwste kampeermiddel? Meldt u dan snel aan via www.camp-to-go.nl/tv en wie weet zien we dan Veldhovenaren in het najaar terug op tv.

Zelf op TV?

Een persoonlijk inkijkje in belevenissen op de camping

Van de redactie.