Afbeelding

Zo maak jij de tuin van je dromen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Op een warme zomerdag gaat er niets boven je eigen tuin. Dit is jouw plekje om volledig te ontspannen en om te genieten van een mooi uitzicht. Ben je van plan om jouw tuin binnenkort helemaal op te knappen? Dan is het goed om te weten hoe je jouw droomtuin realiseert. Hier vind je een aantal handige tips.

Kies je stijl

Wanneer je een duidelijke stijl voor ogen hebt, is het een stuk makkelijker om mooie decoraties en planten te vinden. Houd je van modern, gaat er in jouw ogen niets boven een weelderige klassieke tuin of vind je Aziatische invloeden juist mooi? Kies een thema en gebruik dit als leidraad. Zo heeft een moderne tuin vooral een strakke tuinbestrating met grote tegels, terwijl kleinere en ongelijke tuintegels juist bij een klassieke tuin passen.

Denk aan alle seizoenen

Natuurlijk breng je vooral in de lente en zomer veel tijd door in je tuin. Toch is het zonde om je tuin helemaal aan te passen aan deze seizoenen. Er zijn namelijk manieren om ook in de herfst en winter van je achtertuin te genieten. Dat doe je bijvoorbeeld door een overkapping te plaatsen. Voorzie deze overkapping van een fijne elektrische kachel of open haard en jij zit er ook in de winter warmpjes bij.

Versier je tuin

Natuurlijk voeren bloemen en planten de boventoon in je tuin, maar er zijn nog veel meer manieren om deze ruimte te versieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie kunstwerken die je uitlicht met spotjes? Of plaats een mooi waterornament in het hart van je tuin, zodat je altijd uitkijkt over kabbelend water. Daarnaast zijn tuinposters ook een goede optie wanneer je je schutting wilt bekleden. Dat geldt ook voor een speciaal tuinkleed dat je onder je favoriete loungeset neerlegt.

Zorg voor voldoende zitjes

Ben je een groot liefhebber van de zon? Dan wil je het liefste op ieder moment van de dag kunnen zonnebaden. Wees daarom slim en plaats meerdere zitjes in je tuin. Bekijk welke delen zonnig zijn in de ochtend, waar de zon in de middag schijnt en op welke plek je de laatste zonnestralen van de dag vangt. Zorg voor een aangename zitplaats in al deze hoekjes en jij hebt altijd de mogelijkheid om van de zon te genieten. Bovendien heb je zo genoeg ruimte om vrienden in je tuin te ontvangen.

Afbeelding