Afbeelding
Prova Reiniging.

Ga je zelf je gevel reinigen? Check dan eerst deze tips!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De gevel reinigen; je hebt het waarschijnlijk niet zo heel vaak gedaan. Niet gek ook, want het is niet heel bekend. Je ziet mensen vaak op een zaterdag even met de hogedruk over de muur heengaan. Maar… is dat wel genoeg? De gevel reinigen is een dankbare taak. Het is een klus welke je liever niet wil verwaarlozen. Het is namelijk fijn om een opgeknapte gevel te zien denken wij! Een gereinigde gevel voorkomt aanslag, beschadigingen en andere problemen. Regelmatig je gevel laten reinigen of zelf reinigen, is daarom geen overbodige luxe. Maar waar moet je starten? Moet je iemand laten komen? Of ga je toch liever zelf aan de slag? Bekijk onze tips over gevelreiniging!

Maak eerst de schade op voor je start

Ga je zelf je gevel reinigen? Bepaal dan eerst de schade! Je kan prima zien hoe vervuild je gevel is. Zo zie je vaak al of er een groene waas over je gevel heerst. Is dat zo? Dan heb je waarschijnlijk last van algengroei. Groene aanslag kun je vaak prima zelf aanpakken, door het te behandelen met een mild chemisch goedje. Wil je dit niet gebruiken? Pak hem dan aan met stoom. Daarna kun je met een algen remmend middel je gevel behandelen. Zo kun jij eenvoudig je groene gevel aanpakken!

Hardnekkige witte aanslag

Witte aanslag is hardnekkig. Hiervoor kun je beter de gevelreiniging specialist zoals Prova Reiniging inschakelen. De witte aanslag verschijnt namelijk vaak op de gevel, doordat er een chemisch proces gaande is in de stenen en mortel. Dit kan worden veroorzaakt door zout, salpeter of kalk. Deze vervuiling pak je niet alleen aan omdat het er slecht uitziet, maar ook omdat het schade aan het materiaal kan aanbrengen. Daarom is het belangrijk om de gevel te reinigen bij witte aanslag en dit dan ook vooral niet zelf te doen. De professional kan dit veel beter!

Grijze en zwarte aanslag

Naast witte aanslag heb je ook grijze en zwarte aanslag. Deze aanslag wordt veroorzaakt door verschillende factoren van buitenaf. Grijze aanslag komt vaak voor op plekken waar het veel regent. De grijze aanslag wordt veroorzaakt door een oxidatieproces in de stenen. De zwarte aanslag is vaak roet! Dit wordt veroorzaakt door roetdeeltjes in de lucht. Dit zie je als je op een plek woont waar veel verkeer is. Ook zie je dit bij huizen die dicht bij fabrieken staan met veel uitstoot.

Zelf reinigen

Heb je besloten om zelf je gevel te reinigen? Pak het dan niet te groot aan! Ga eerst aan de slag met de hogedrukspuit. Kies een plek die niet opvalt en ga eerst op onderzoek uit. Wat doet het materiaal als je het met minimaal vermogen schoonmaakt? Laat het een dag rusten en kijk dan aan of je blij bent met het resultaat. Bevalt dit? Snel verder met de rest!

Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 17 uur geleden