Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Jos van der Kamp nieuwe eigenaar Sport-Inn Kampen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Jos van der Kamp is al jarenlang werkzaam bij Sport-Inn Kampen, maar met ingang van 12 juli wordt hem alles anders. Dan neemt hij de sportzaak uit Kampen over van Nico Overgoor.

Voor Van der Kamp breekt straks een nieuw hoofdstuk aan. Het verhaal aan de Oudestraat 128 begon in 1999 toen hij ging werken bij het toenmalige Sporthuis Frans. Daarna ging Van der Kamp ergens anders werken en Sporthuis Frans werd Sport-Inn Kampen. Vijf jaar geleden ging hij in op een aanbod van Sport-Inn Kampen en keerde terug in het pand aan de Oudestraat.

Onlangs kreeg hij een kans die hij niet kon laten lopen. Van der Kamp wordt eigenaar van Sport-Inn Kampen. “Dat had ik nooit verwacht. Voor mij was dat altijd een ver-van-mijn-bed-show. Zo’n kans komt maar één keer voorbij, once in a lifetime. Het is spannend, maar ik ben super blij dat het kan.”

In de coronaperiode is de winkel onder handen genomen. “Nieuwe ramen, deuren en kozijnen. Alles is geverfd en de wanden zijn gesausd. Er is veel onderhoud gedaan”, aldus Van der Kamp. Daarnaast was Sport-Inn Kampen creatief in coronatijd. “Via WhatsApp hadden we bezorgservice. Met diverse schoenen in een blauwe tas gingen we bij de mensen langs. Daarnaast hebben we hardloopanalyse gedaan onder de Stadsbrug. Met een mat op de grond en een camera erbij. En we deden uitverkoop via Facebook en Instagram. Zo zijn we onder de mensen gebleven. In dit soort tijden moet je creatief zijn”, aldus Van der Kamp.

Inmiddels zijn de winkels alweer een tijdje open. Van der Kamp gaat op dezelfde voet verder. “We richten ons op voetbal, hardlopen, indoorsporten en wandelen. Daarnaast werken we samen met diverse sportverenigingen in Kampen en omgeving. We zijn een teamwearspecialist. Adidas en Nike zijn onze belangrijkste merken. Daarnaast hebben we Lowa voor de wandelschoenen en Hummel en Craft voor de sportverenigingen. Zo bieden we een complete collectie in een winkel waar een ongedwongen sfeer heerst. Dat is onze sterke kracht.”