Hanzeplein.
Hanzeplein. BrugMedia

Knipbeurt bij LJ Kappers moet een uitje zijn

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Voor John en Lidie Kwakkel ligt er een mooie uitdaging. De twee hebben vorig jaar de drie vestigingen van Prins Haarmode in Kampen (Hanzewijk en Burgwal) en IJsselmuiden (Markeresgang) overgenomen en zijn sinds begin dit jaar verder gegaan onder de noemer LJ Kappers. 

John was maar liefst 12,5 jaar actief als bedrijfsleider bij Prins Haarmode. Per 1 juni heeft hij samen met zijn vrouw Lidie de drie zaken van Prins Haarmode overgenomen. Eerst werd de naam niet veranderd, maar dit jaar gaan John en Lidie verder onder de noemer LJ Kappers. “Ik heb vaak rond de tafel gezeten met eigenaar Jacob Prins. Dan vroeg hij hoe ik de toekomst zag. Het overnemen van de drie vestigingen van Prins zag ik als een droom. Hij vond het tijd om te stoppen en voor ons biedt het een mooie toekomst”, aldus John.

Veel ervaring 
John zit al 25 jaar in het kappersvak en ook Lidie heeft veel ervaring. Zij werkte twintig jaar bij een kapper in Kampen. Ze spreken over een mooie uitdaging. Ondanks de coronacrisis gingen ze voor hun kans. “Zo’n kans krijg je maar één keer”, aldus Lidie. “Ik heb me hier altijd hard voor gemaakt. Voor ons was dit een prachtige kans.”

Positief 
Vanaf 15 december moesten alle kappers noodgedwongen de deuren sluiten vanwege de strenge coronamaatregelen. Dat was een fikse tegenvaller voor John en Lidie, maar de twee bleven positief. “We hebben zeker niet stilgezeten in deze periode. Wat betreft het automatiseren hebben we dingen uitgewerkt en we zijn gestart met online-trainingen. Iedereen is hartstikke gemotiveerd.”

Kwaliteit 
John en Lidie hechten veel waarde aan kwaliteit. “We willen een goede kwaliteit nastreven. Daarom krijgt ons personeel diverse kapperstrainingen. De ontwikkelingen gaan snel. Je moet snel kunnen inspelen op trends. Daarom moet je je vakinhoudelijke kennis goed op orde hebben”, aldus John.

Uitje 
Daarnaast willen John en Lidie graag een goede band opbouwen met de klant. “Tijdens de lockdown hebben we onze klanten die stonden ingepland gebeld. Zij hebben vervolgens voorrang gekregen toen alles weer open ging. Dat werd erg op prijs gesteld”, aldus Lidie. “Wij kennen onze klanten en vinden het belangrijk dat ze een goed advies krijgen. Dan moet je kijken wat goed past bij iemand. Dat is van groot belang. We streven ernaar om onze klanten goed te ontvangen en dat ze plezier hebben in onze salons. Een bezoek aan LJ Kappers moet echt een uitje zijn. Iedereen moet bij ons tevreden de deur uitgaan en ook weer graag terug willen komen. Dat wil je”, zegt John.

Eigen gezicht 
Het team van LJ Kappers bestaat nu uit negen personen, verdeeld over de drie vestigingen. John en Lidie doen er alles om meer aanwezig te zijn. “Want zo willen we echt een gezicht geven aan LJ Kappers”, zegt Lidie, die het enorm naar de zin heeft. “Na de overname heb ik nog meer passie gekregen voor het vak. We kunnen een eigen richting geven aan ons werk. Dat geeft meer rust. “ John vervolgt: “Af en toe moet je wel meer stappen zetten, maar dat geeft wel ontzettend veel voldoening.”

LJ Kappers heeft drie vestigingen. Ieder met een eigen identiteit
De vestiging in de Hanzewijk is gesitueerd in het nieuwste pand van LJ Kappers. De kapsalon zit in winkelcentrum Hanzewijk, een plek waar het bruist.  De gehele dag zijn er veel mensen. Dat zorgt voor veel dynamiek.

LJ Kappers Hanzewijk
Hanzeplein 7 Kampen
Tel: (038) 230 22 88


Hanzeplein. - BrugMedia

LJ Kappers aan de Burgwal zit in een karakteristiek pand in de binnenstad. Inmiddels zit er al 25 jaar een kapsalon in dit prachtige pand.

LJ Kappers Binnenstad
Burgwal 14 Kampen
Tel: (038) 331 35 44


Vestiging Burgwal. - Aangeleverd.

U vindt LJ Kappers ook in IJsselmuiden. Dit is de grootste salon van LJ Kappers. In het pand aan de Markeresgang zit ook al bijna 25 jaar een kapperszaak. Hier tref je de gezelligheid van het dorp IJsselmuiden. Het is ons kent ons, op een leuke manier.

LJ Kappers IJsselmuiden
Markeresgang 5 IJsselmuiden
Tel: (038) 332 54 91


Vestiging Markeresplein. - BrugMedia

Hanzeplein.
Vestiging Burgwal.
Vestiging Markeresplein.
Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 19 uur geleden