Afbeelding
Aangeleverd

Leuke bestemmingen en inspiratie voor een strandvakantie in eigen land

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Tijd om er even tussenuit te gaan? Wie een hotspot in Nederland wil reserveren is er het beste tijdig bij, want ook nu de coronamaatregelen versoepeld zijn lopen vakantiehuizen nog steeds storm. In dit artikel geven we je alvast wat inspiratie.

Strandhuis in Callantsoog

De toeristische plaats Callantsoog ligt in de Kop van Noord-Holland net onder Den Helder. Een heerlijke uitvalsbasis voor tal van doelgroepen. Ga bijvoorbeeld wandelen in natuurgebied het Zwanenwater, waar je de twee grootste duinmeren van West-Europa vindt. En vanaf juni bloeien er duizenden orchideeën tegelijkertijd.

Waterratten maken een uitstapje naar het nabijgelegen Julianadorp, waar ze kunnen leren surfen en suppen. De kids neem je mee naar Speelparadijs De Goudvis, een gigantische speeltuin met zowel buitenruimte als overdekte speelhallen. Vakantiehuis Callantsoog boeken? Neem dan een kijkje bij Lekkernaarzee.nl, de reisaanbieder die met de fijnste vakantiehuisjes focust op Callantsoog en omgeving. Dat wordt gegarandeerd genieten!

Eilandhoppen op de Waddeneilanden

Je hoeft echt niet naar Griekenland om de pracht en praal van meerdere eilanden te ervaren, want wat dacht je van een strandvakantie Nederland op onze eigen Waddeneilanden. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, ze zijn verbonden met elkaar middels bootdiensten.

Ga bijvoorbeeld wadlopen, de natuur ontdekken en verschillende plaatselijke musea bekijken. Ook een dagje aan het strand mag natuurlijk niet ontbreken. Was je meer fan van bovengenoemde locatie Callantsoog? Vanuit daar kun je ook eenvoudig een dagtripje maken naar Texel, want in circa vijftien minuten sta jij al bij de veerboot in Den Helder om naar Texel te varen.

Toerisme in Scheveningen

Scheveningen is dé toeristische strandtrekpleister van Nederland. Geniet van de pier en het reuzenrad of struin heerlijk over de boulevard. ’s Avonds sluit je af in een van de knusse tenten. Een aanrader: Crazy Pianos. Heerlijke hapjes en de gaafste livemuziek! De kids genieten van het Legoland Discovery Centre dat sinds 2021 geopend is.

Er is hier nog veel meer te beleven. Breng tijdens regenachtige dagen een bezoekje aan de bioscoop, het Omniversum (docu-bios in koepel) of het AFAS Circustheater voor een spetterende musical. Dierenliefhebbers vermaken zich in Sea Life of maken een dagtripje naar Rotterdam voor shoppen en dierentuin Diergaarde Blijdorp. Ook museumliefhebbers zullen zich hier niet vervelen.

Geen vakantie? Toch vakantie!

Zit een vakantie er dit jaar niet in, maar wil je toch graag een soort van vakantie in huis halen? Draag je graag je steentje bij? Dan is het misschien wel iets voor jou om vakantiegezin te worden. Stichting Europa Kinderhulp zoekt gezinnen (ook alleenstaanden) die tien dagen tot drie weken een vakantiekind een onvergetelijke tijd willen bieden. Het gaat om kinderen in lastige omstandigheden die even uit het dagelijkse leven worden gehaald. Met die kids kun je dan bijvoorbeeld een dagtripje naar zee plannen. Meer weten? Lees hier meer over de oproep van Stichting Europa Kinderhulp.