Afbeelding
europakinderhulp.nl

Vakantiegezinnen gezocht

Algemeen

Stichting Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Europa Kinderhulp organiseert reizen voor kwetsbare kinderen uit Duitsland (Hannover, Berlijn en Schneeberg-Delitzsch), Frankrijk, Oostenrijk, België, Nederland en Oekraïne, zodat zij de kans krijgen om op vakantie te gaan bij een gezin in Nederland. Een reis duurt 10 dagen tot drie weken (het verschilt per reis).

Door de contactpersonen in de uitzendende landen worden kinderen geselecteerd die het nodig hebben om even uit de lastige omstandigheden van hun dagelijkse leven gehaald te worden. Het uitzendende land betaalt de reis en wij ontvangen de kinderen.

Een vakantiegezin ontmoet hun vakantiekind op een centrale plek in de regio. Tijdens het verblijf van het kind gaat het niet om dure uitjes, maar juist om aandacht en geborgenheid bieden. Bovendien krijgt elk vakantiegezin een contactpersoon, die waar nodig hulp kan bieden. Aan het einde ontmoeten we elkaar op de afgesproken plek en reizen de kinderen in groepsverband weer naar hun woonplaats. 60 Jaar Europa Kinderhulp heeft laten zien dat de kinderen opleven tijdens het verblijf bij de vakantiegezinnen en weer even onbezorgd kind kunnen zijn.

De organisatie is nog op zoek naar nieuwe vakantiegezinnen voor aankomende zomer. Voor de reis uit de Oekraïne worden ongeveer 15 gezinnen gezocht, maar het is ook mogelijk om voor een van de andere reizen te kiezen. Er zijn allerlei protocollen rondom corona om de reizen op een veilige en verantwoorde manier te organiseren.

“Het maakt niet uit of je alleenstaand of een koppel bent en of je wel of geen kinderen hebt”, aldus een woordvoerder van de organisatie. “Het belangrijkste is dat je een kwetsbaar kind een fijne onbezorgde tijd bij jou thuis wilt bieden.”

Meer informatie staat op www.europakinderhulp.nl, waar ook een informatiepakket kan worden aangevraagd.