Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Powerful Eggs: eieren met oog voor diervriendelijkheid en duurzaamheid uit Mastenbroek

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Henri en Gert Hein zijn de nieuwe eigenaren van het pluimveebedrijf van de familie Van den Heuvel in Mastenbroek. Op 1 november hebben we met veel enthousiasme dit bedrijf overgenomen. Sindsdien hebben we ons volledig toegelegd op het verbeteren van het welzijn van onze kippen.

We hebben geïnvesteerd in het herontwerpen van de stallen en de implementatie van een winter garden, een overdekte ruimte die de kippen toegang geeft tot daglicht en frisse buitenlucht. Deze aanpassingen stellen ons in staat om te voldoen aan de eisen van het 1 ster Beter Leven-keurmerk, waarmee we ons streven naar diervriendelijkheid en kwaliteit onderstrepen.

Onze eieren zijn verkrijgbaar via ons eierautomaat op het bedrijf en bij meer dan dertig andere verkooppunten, waaronder vier lokale Jumbo-supermarkten. We zijn er trots op dat we een bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst voor onze sector, en daarom werken we nauw samen met Powerful Eggs. 

Powerful Eggs zet zich in voor een circulaire keten die zo efficiënt mogelijk is. Ze investeren in zonne-energie voor onze stallen en voeren diverse energiebesparende initiatieven zoals warmtepompen door. Maar dat is niet alles, ze zorgen er ook voor dat boeren eerlijke prijzen ontvangen. Dit betekent dat boeren altijd een goede boterham verdienen, zelfs als de marktprijs onder hun kostprijs ligt. Kostprijs+ noemen zij dit. 

Als onderdeel van een concept dat momenteel tien boeren omvat, leveren we niet alleen eieren aan supermarkten, maar voorzien we ook de lokale gemeenschap van verse eieren. Van Spar-supermarkten tot Jumbo’s in het zuiden en Poiesz in het noorden van Nederland, Powerful Eggs is op veel plaatsen verkrijgbaar.

Tekst gaat verder onder de foto.


De verkooppunten van Powerfull Eggs. Foto: Aangeleverd

Maar wat maakt Powerful Eggs nu echt bijzonder? Powerful Eggs biedt ons als agrarische ondernemers een platform waarmee wij ons verhaal kunnen vertellen aan de consument. Zo hebben wij afgelopen november samen met Powerful Eggs een bakactie georganiseerd bij een aantal Jumbo’s in de buurt van ons pluimveebedrijf. Het doel van deze bak actie was de consument het verhaal over Powerful Eggs en onze samenwerking te vertellen. Powerful Eggs organiseert niet alleen bakacties maar is onder andere ook hoofdsponsor van een triatleet en sponsort het Nationaal Schoolontbijt met heerlijke gekleurde eitjes. 

Met een focus op kwaliteit, duurzaamheid en vernieuwing blijft Powerful Eggs een pionier in de wereld van ei innovatie. Ze streven ernaar eieren te leveren die niet alleen voedzaam en smakelijk zijn, maar ook een positieve impact hebben op mens, dier en planeet. Samen met Powerful Eggs kijken we uit naar een toekomst waarin duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan, en waarin we blijven streven naar het beste voor onze kippen, ons bedrijf en onze planeet.

Dit is een partnerbijdrage van:
Heuvel Eieren
Bisschopswetering 67
Mastenbroek
heuveleieren.nl