CDA wil zoeken op begraafplaats voorkomen

Partnerbijdrages

KAMPEN - Het CDA is bang dat de nieuwe situatie op de begraafplaats aan de Rondeweg in het te moeilijk maakt om graven van geliefden of bekenden te vinden. Overledenen worden nu, naar keuze, in door ruiming vrijgekomen graven begraven. Deze graven liggen her en der verspreid over de begraafplaats. "Dit bemoeilijkt het vinden van een specifiek graf van een geliefde of bekende", aldus de fractie.

Volgens de CDA fractie moet het in deze tijden van digitale mogelijkheden en sociale media niet nodig zijn dat bezoekers van de algemene begraafplaats van Kampen moeten zoeken naar het graf van overledenen en of geliefden.

"Vaak kan een aanwezige beheerder worden aangesproken en gevraagd, maar in het weekend is deze niet aanwezig en juist dan komen veelal bezoekers van buiten de gemeente", stelt CDA raadslid Albert van Dam. Van Dam is hierover enkele malen aangesproken door bezoekers van de begraafplaats en heeft daarom schriftelijke vragen aan het college opgesteld.

De CDA fractie wil van het college weten of dit niet is op te lossen met een informatiepaneel of zuil. Voorbeelden hiervan zijn er op begraafplaatsen in andere gemeenten.