112 Kampen: Eén persoon is voor verder onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.
112 Kampen: Eén persoon is voor verder onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Foto: AS Media

112 Kampen: Veel sirenes te horen door medisch incident en ongeval waarbij traumahelikopter opgeroepen is

112

KAMPEN - In Kampen waren vanmorgen rond de klok van negen uur minutenlang sirenes te horen. Het bleek te gaan om drie incidenten die tegelijk plaatsvonden. Twee medische incidenten en een ongeval met een fietser aan het Kruidenpad waarvoor een Traumahelikopter werd ingeschakeld. De oproep werd gedaan voor het Havikskruid, vlak bij het fietspad.

Het ging om twee medische incidenten, één aan de Greenterweg in Kampen en één bij het Hanzeplein beiden vonden plaats rond 09.00 uur. Over medische incidenten doen de hulpdiensten geen mededelingen.

Aanvankelijk kreeg de redactie te horen dat het ongeval aan het Kruidenpad plaatsvond tussen de twee fietsers. Echter na plaatsing van dit artikel kregen we te horen dat het om een botsing tussen een fietser en een hond ging. Het ongeval vond rond 08.40 uur plaats op het fietspad. Voor dit ongeval zijn hulpdiensten massaal ingezet, waaronder het traumateam om het ambulancepersoneel te ondersteunen. De fietser is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De hond is niet gewond geraakt.

De politie doet onderzoek naar het ongeval.