Afbeelding

Column Ondernemen in Kampen: Najaarsoffensief begonnen!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Voor veel ondernemers in de detailhandel zijn de laatste drie maanden van het jaar de kers op de taart. Hier moet de winst gemaakt worden. De winkel staat bomvol en het magazijn puilt uit. Aantrekkelijke artikelen staan te wachten om klanten in deze, soms, stressvolle periode te behagen. In een stortvloed aan magazines, folders, flyers, stoepborden en natuurlijk de digitale mogelijkheden worden al deze must-have producten onder de aandacht gebracht. Hier geldt blijkbaar niet het minder=meer principe. Groter, dikker, meer, waar anders en het creëren van een prettige sfeer de boventoon zou moeten voeren. Iets wat de gemiddelde ondernemer ook zeker als belangrijk zal aangeven. Maar, als puntje bij paaltje komt vervallen we toch weer in oude gewoontes. Jaren geleden was ik tijdens de week voor kerst in Londen en na al die jaren weet ik nog steeds dat de sfeer door de gezamenlijke Kerstuitstraling geweldig was. Ik kon en kan mij niets herinneren van aanbiedingen of andere productuitstallingen, maar wel de overweldigende sfeer met lampjes, kerstbomen, veel rood en groen en overal kerstmuziek.

Met die lampjes zitten we in de binnenstad van Kampen wel goed. 16 oktober is de sfeerverlichting opgehangen en zoals gebruikelijk blijft die hangen tot eind februari volgend jaar. Daar komen we de donkere dagen wel mee door. Tijdens het laatste weekend voor de kerst mogen weer genieten van Kerst In Oud Kampen. Dit mooie evenement zorgt voor de juiste sfeer in de donkere dagen van het jaar. Natuurlijk mogen we de Sinterklaasintocht niet vergeten. Op 16 november komt de Goedheiligman rond de klok van 10.00 uur aan op het van Heutszplein en dat beloofd weer een enorm spektakel te worden. Vorig jaar werd zelfs gesproken van de grootste intocht van Nederland en dat legt de lat voor dit jaar gelijk weer een stukje hoger. 23 november vindt het Sinterklaas festival plaats van 12.30 – 16.30 uur en daar zullen de jongste kinderen zich ook weer prima vermaken.

In de binnenstad van Kampen kan ook nog eens heerlijk geshopt worden tijdens twee extra koopavonden op 3 & 4 december. Kom profiteren van veel leuke extra’s en natuurlijk genieten van al het lekkers wat deze periode te bieden heeft.

Afgelopen weekend hebben we de klok een uurtje achteruit gezet en daardoor is het ineens een stuk vroeger donker. Vanuit de collectieve afspraken is voor de ondernemers een vlag ontwikkeld met ‘Welkom in Hanzestad Kampen’ en vanaf deze week is de blauwe, koele, vlag weer vervangen voor de groene, warmere, variant. Bent u nog niet in het bezit van zo’n mooie vlag en wilt u met uw bedrijf toch graag meedoen aan de gezamenlijke uitstraling? Bestel dan uw vlag(gen) via secretaris@ovkampen.nl. De zogenaamde Kiosk vlaggen worden geleverd zonder stok en zijn in één formaat leverbaar.

Ik wens u allen een heel succesvol najaar toe en alvast hele fijne feestdagen!