Afbeelding

Stichting Paardrijden Gehandicapten houdt open dag

Algemeen

IJSSELMUIDEN - Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden organiseert op zaterdag 30 november een open dag. Op deze dag is iedereen welkom die graag een kijkje wil nemen in de manege.

De stichting biedt al 34 jaar aangepast paardrijden aan. De lessen zijn aangepast aan het niveau van de ruiter. Daarnaast zijn er speciaal aangepaste zadels om het de ruiters zo comfortabel mogelijk te maken.
Sinds 1996 is ook huifbedrijden toegevoegd in het aanbod. Bij het huifbedrijden ligt er een bed op een frame. Onder het bed lopen twee speciaal getrainde paarden van gelijke hoogte, hun cadans en de afgegeven warmte masseren het lichaam en leiden tot een grote mate van ontspanning. Deze massage is goed voor de bloedsomloop, stijve spieren worden soepel, de spasticiteit wordt tijdelijk minder, de stoelgang wordt duidelijk beter en ook de longen worden vaak in positieve zin geactiveerd.
Sinds enkele jaren heeft de stichting door middel van giften een aangepaste menwagen aangeschaft. Op deze wagen kan een rolstoel gereden worden, hierdoor kunnen mindervalide menners ook genieten van de sport.
Tijdens de open dag is er van alles te doen voor jong en oud. Zo is er de mogelijkheid om te ervaren hoe is het om paard of huifbed te rijden. Daarnaast zijn er veel activiteiten zoals een verloting met veel mooie prijzen, springkussen en hoefijzers versieren.