Zalk met geflatteerde cijfers onderuit bij Dieze West

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – Zalk is zaterdag met forse cijfers onderuit gegaan bij Dieze West. De Zwolse ploeg won met 6-2. Zalk-trainer Gerrit Hamer sprak van een geflatteerde nederlaag. “Grote delen van de wedstrijd hebben we de boel beheerst met kansen op doelpunten, maar als je op achterstand komt, breng je de spelers van Dieze West in hun kracht.”

Een gehavend Zalk begon prima aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten creëerde de ploeg drie goede kansen. In de 3e minuut mikte Jeremy van Dijk naast. Een minuut later werd een inzet van Michel Hamer gepakt door de keeper. In de 9e minuut kopte Van Dijk over. In de 13e minuut kwam Zalk op voorsprong. Gerben Hamer legde de bal goed af. Vervolgens schoot Simon van Halm raak.

Ook daarna bleef Zalk aanvankelijk de betere ploeg. Van Dijk verzuimde de 0-2 te maken. Vervolgens hielp Zalk Dieze West in het zadel. Een foutieve terugspeelbal van Jeroen van den Bosch werd afgestraft: 1-1. Na ruim een half uur ging Zalk weer in de fout. Onnodig balverlies leidde tot een snelle omschakeling van Dieze West. Nadat Ruben van der Veer de bal tegen z’n hand kreeg, scoorde Dieze West de 2-1 uit een strafschop.

Na rust moest Zalk verder zonder de geblesseerde Ruben van der Veer. Het kon er nog wel bij voor Zalk-trainer Hamer die geen beroep doen op diverse spelers. Hij zag dat zijn ploeg op jacht ging naar de 2-2. Kansen werd echter niet verzilverd. Dieze West kwam in de 65ste minuut wel tot scoren. Een slappe vrije trap van Van den Bosch vormde de inleiding tot deze 3-1. Daarna liep de thuisploeg weg naar 5-1. Simon van Halm deed namens Zalk nog wat terug. Vlak voor tijd bepaalde Dieze West de eindstand op 6-2.