Belangrijke zege Wit-Blauw

KAMPEN – De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben zaterdag een belangrijke zege geboekt. De komende twee duels treft Wit-Blauw de top twee in de competitie. Daarom was een zege tegen AVO uit Assen zeer gewenst. Met 22-21 werd een zwaar bevochten overwinning binnengehaald.

Met de van een schorsing teruggekeerde Jordy Last begon Wit-Blauw voortvarend. Al snel stond de ploeg op een 4-1 voorsprong. Daarna kwam AVO al snel weer langszij. Daarna pakte Wit-Blauw de regie weer terug en liep uit een naar een positieve marge van vijf punten. Met een 11-8 voorsprong zocht de thuisploeg de kleedkamers op.

Tot 16-12 leek er geen vuiltje aan de lucht voor Wit-Blauw. Daarna kwam de klad er echter in bij Wit-Blauw. Het restant van de tweede helft was zeer spannend. AVO kwam langszij (16-16). Daarna toonde Wit-Blauw, onder aanvoering van de sterk spelende Maarten van Erp, op het juiste moment karakter. Toch kon de ploeg niet voorkomen dat AVO twee minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam (21-21). Vervolgens bezorgde Elyne Visscher Wit-Blauw de volle buit.