Afbeelding

Jongste makelaar van Kampen onderscheidt zich door vernieuwing en flexibiliteit

· leestijd 3 minuten Partnerbijdrages

KAMPEN - Hij zit alweer acht jaar in het vak, maar toch is Bas Diender met zijn dertig jaar, de jongste makelaar van Kampen. In 2018 is de Kampenaar voor zichzelf begonnen. In Jip makelaars vond hij een franchise die paste bij zijn frisse blik op het vak. Jip is jong, dynamisch en maakt volop gebruik van de nieuwste ontwikkelingen. “Dat past bij mij. Ik denk dat je in deze tijd flexibel moet zijn en voortdurend open moet staan voor veranderingen.”

Bas voelt zich helemaal op z’n plek als makelaar in z’n geboortestad. Al was dat niet hoe hij als student zijn leven voor zich zag. “Ik studeerde en woonde in Groningen en verwachtte, zoals veel studenten uit de wat kleinere steden, dat ik na mijn studententijd een leven in een grotere stad op zou bouwen. Ik verhuisde met mijn vriendin naar Amsterdam. Echter in de anonimiteit en drukte van de grote stad, besefte ik me wat een mooie plek Kampen eigenlijk is. Ik begon het te missen.”

Snel terug dus, want Kampen heeft eigenlijk van alles genoeg en van niets te veel concludeert Bas. “Enorm veel cultuur, een leuk uitgaansleven, een goede infrastructuur, niet te druk, een eeuwenoude karaktervolle binnenstad en bovenal prachtige huizen.” En waar kun je prettiger je vak als makelaar uitoefenen dan in een stad die je zelf te mooi vindt om te missen? Karaktervolle woningen te over en zelf besloot Bas met zijn vrouw een woning te kopen aan de Wilhelminalaan waar ze nu samen met 2 kinderen met volle tevredenheid wonen.

Flexibel

Bas startte in 2011 in de makelaardij en is in 2018 zijn eigen kantoor gestart. “Ik denk dat ik het voordeel heb dat ik gestart ben in de huidige markt. De huizenmarkt verandert in duizelingwekkend tempo. Daarom moest ik voortdurend aanpassen. Ik vond in JIP een franchise waarbij ik de voordelen had van een groot kantoor, maar toch de flexibiliteit van alleen werken.”

Die combinatie van groot en klein is volgens Bas een groot pluspunt van zijn makelaardij. “Bij grote kantoren kun je met verschillende mensen te maken krijgen. Het kan dan gebeuren dat iemand een bezichtiging doet, terwijl hij of zij nog niet eerder in de woning geweest is. Bij JIP Kampen, gaat alles via mij. Alle contacten met verkoper en koper doe ik. Hierdoor ben ik volledig op de hoogte en kan ik snel en kundig handelen. Aan de andere kant heb ik wel een kantoor achter me. Dus als het nodig is kan ik gebruik maken van de expertise van mijn collega’s en als ik niet beschikbaar ben, dan is er altijd iemand bereikbaar.”

Uitdagende puzzel

Stenen of mensen? Wat maakt het vak van makelaar voor Bas zo mooi? “Ik ga je waarschijnlijk met cliché’s om de oren smijten, haha, maar het is toch het contact met de mensen wat dit vak zo mooi maakt. Het huis verkopen is in de huidige markt niet zo moeilijk. Ik vind het een uitdaging om het zowel koper als verkoper naar de zin te maken. Het is iedere keer weer een kwestie van de belangen goed in kaart brengen en tot een goede oplossing komen. Wil je een hoge prijs of wil je de woning juist snel verkopen, omdat je wat anders op het oog hebt? Wanneer wil de koper erin? Wanneer kan de verkoper doorstromen? Ook aanvaardingstermijnen spelen een grote rol. Dat hele spanningsveld maakt de makelaardij een uitdagende puzzel. Ik vind het mooi om daar zoveel mogelijk partijen in tevreden te stellen. Iedereen moet een goed gevoel aan de koop overhouden.”

Innovatief en persoonlijk

De letters JIP staan voor jong, innovatief en persoonlijk en die kernwaarden hoopt Bas te vertalen naar een veelzijdige en creatieve werkwijze. “JIP is flexibel en laat veel aan de wensen van de verkoper over. We hebben het verkoopproces in modules opgedeeld die aan en uit gezet kunnen worden.” Ben je een goede fotograaf? Dan kun je de foto’s zelf maken. Handig met woorden? Dan mag je de verkoopteksten zelf schrijven. Wil je de bezichtigingen zelf doen? Geen probleem.

Diender merkt dat ondanks de vrijheden die JIP biedt, verkopers toch nog relatief veel uit handen geven. “Het zijn drukke tijden, zeker als je gaat verhuizen. In gesprekken blijkt vaak dat er meer bij komt kijken dan verkopers aanvankelijk dachten. Eén bezichtiging vinden verkopers vaak nog wel leuk om te doen, maar als ze voor kijker nummer 15 weer vrij moeten vragen van werk, dan wordt het wat minder, haha. We kunnen dan samen afspreken dat ik bepaalde taken overneem. En besluit je dat je toch alles door JIP wilt laten doen, geen probleem. We zijn gewoon een full service makelaar.”

JIP is in te schakelen voor verkoop en taxaties van woningen en maakt gebruik van de nieuwste technieken zoals 360 graden foto’s, woonvideo’s, een online marketingcampagne en meer. Neem contact op met JIP via www.jipinkampen.nl.