’s-Heerenbroek als fiere koploper de winterstop in

’S-HEERENBROEK – ’s-Heerenbroek kan met zeer veel genoegen terugkijken op het eerste gedeelte van de competitie. Zaterdag werd thuis overtuigend met 4-1 gewonnen van SEH. Het was alweer de negende overwinning van het seizoen voor ’s-Heerenbroek, dat dit seizoen de grote verrassing is in de vierde klasse D. De ploeg gaat als trotse koploper de winterstop in met een voorsprong van vier punten op de nieuwe nummer twee VSW.

’s-Heerenbroek speelde een sterke eerste helft. In de 12e minuut viel de 1-0 via Wim Kwakkel. Een krap kwartier later maakte William Meuleman de 2-0, nadat Rob Henniphof de bal goed teruglegde.

Na rust kreeg ’s-Heerenbroek het even lastig. Sven Velhuis scoorde namens SEH de aansluitingstreffer. Hij schoot de bal op zeer fraaie wijze in de bovenhoek. Daarna kreeg ’s-Heerenbroek langzaam maar zeker weer controle om vervolgens de regie definitief in handen te pakken. In de 79ste minuut maakte Bjorn Wezenberg na een goede individuele actie de 3-1. Vlak voor tijd maakte hij ook nog de 4-1. Via een scrimmage kwam hij in balbezit en wipte de bal over de keeper heen. Daarna maakte de arbiter zeer vroeg een einde aan de wedstrijd omdat er steeds meer water op het veld stond.

’s-Heerenbroek na twaalf speelronden de trotse koploper in de vierde klasse D. Dat hadden niet veel mensen vooraf voorspeld. Na afloop was het dan ook groot feest in de Kandelaar. ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg: “Dit is hartstikke leuk voor de club en super voor de groep. Prachtig. Dit hadden we nooit verwacht.”