Afbeelding
Tennekes

IJVV-voorzitter Mannie Vaandering: ‘Dit is een plaatje’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – Jarenlang is IJVV ermee bezig geweest, maar zaterdagmiddag was het eindelijk zover. Even voor 14.30 uur, vlak voor aanvang van het competitieduel tussen IJVV en PH Almelo, werd het nieuwe kunstgrasveld op Sportpark Den Uithoek geopend. “Dit is echt een plaatje”, aldus IJVV-voorzitter Mannie Vaandering.

Ook voor hoofdtrainer Eduard Lindeboom ging een langgekoesterde wens in vervulling. De staat van het natuurgrasveld op het hoofdveld leidde diverse keren tot hoofdbrekens bij de Zwolse oefenmeester. Tijdens de warming-up voor het duel tegen PH op de nieuwe kunstgrasmat merkte hij dan ook gevat op met een lachend gezicht: “Geen modder meer onder de poten.”

Vervolgens was het tijd voor de officiële opening. “We zijn blij. Het is een prachtig veld. Het is een langdurig traject geweest om alles op de plek te krijgen zoals we wilden, maar het ziet er keurig uit. Het is gemaakt zoals we wilden. Het is een plaatje voor IJsselmuiden. We zijn blij met de gemeente die ons heeft geholpen om dit te realiseren”, aldus Vaandering.

Wethouder Geert Meijering sprak van een traject dat zeker niet eenvoudig was. “Maar ik ben blij dat we in een tijd van bezuinigingen dit hebben kunnen realiseren”, aldus Meijering, die samen met Frans van de Wetering en de pupil van de week de officiële opening voor zijn rekening nam bij de aftrap. Van de Wetering heeft een belangrijk aandeel gehad in de accommodatieplannen van IJVV.

Het nieuwe kunstgras op het hoofdveld is zeker niet de enige verbetering op Sportpark Den Uithoek. Zo worden er februari/maart volgend jaar twee nieuwe jeugdvelden aangelegd, waarvan één kunstgrasveld dat dienst gaat doen als hoofdveld voor de jeugd. Als alles is afgerond heeft IJVV straks de beschikking over zeven velden. Vijf seniorenvelden en twee velden voor de jeugd. Daarnaast worden er op het sportpark nieuwe kleedkamers gerealiseerd en wordt de parkeergelegenheid uitgebreid.

Blikvanger op het vernieuwde hoofdveld is een groot LED-scorebord van 28 bij 28. Zaterdag konden bezoekers van de wedstrijd IJVV-PH bijvoorbeeld de opstellingen plus de beelden van de desbetreffende spelers en de tussenstanden van wedstrijden aanschouwen. Extra service voor de toeschouwers en uiteraard is het scorebord ook zeer geknipt voor het vertonen van reclameboodschappen.

De werkzaamheden op het hoofdveld zijn nog niet afgerond. Zo moeten overal rondom het veld twee rijen reclameborden komen. Een deel van de nieuwe constructie moet nog worden geplaatst. Daarnaast wil IJVV alle hoeken rondom het hoofdveld helemaal afsluiten.