Tennekes

Verlichting laat IJVV in de steek, duel gestaakt

IJSSELMUIDEN – IJVV kende zaterdag een valse start op het nieuwe kunstgras. Dat had alles te maken met de verlichting. Toen de verlichting tijdens de wedstrijd tegen PH Almelo voor de tweede keer uitviel stuurde de arbiter de spelers voor de tweede keer na rust naar binnen. Dit keer definitief. De wedstrijd werd gestaakt in de 65ste minuut bij een 2-2 tussenstand. Zo kwam er voor beide ploegen een onbevredigend eind aan de wedstrijd.

Het competitieduel kende voor IJVV ook een ongewenste beginfase kende. In de 4e minuut verzuimde de assistent-scheidsrechter te vlaggen voor buitenspel. De scheidsrechter liet doorspelen en Sander Morren trok aan de noodrem. De IJVV’er werd vervolgens met rood weggestuurd. Zo kwam IJVV al heel vroeg in de wedstrijd met tien man te staan. Het werd nog erger voor IJVV toen Stefan Olde Olthof de 0-1 aantekende. Twee minuten eerder liet de gevaarlijke Sam Hesselink al een grote kans voor PH op 0-1 liggen.

Met een man minder wist IJVV zich echter snel te herstellen van deze tikken. In de 23ste minuut werd de goed spelende Willem Bel weggestuurd. De snelle aanvaller verschalkte keeper Lars Kroezen vervolgens met een fraaie lob. In de 28ste minuut was Bel weer gevaarlijk. Hij trok naar binnen, maar zijn inzet werd vervolgens gestopt door goalie Kroezen. Twee minuten later had Bel weer een goede actie in huis, maar weer was Kroezen hem de baas, terwijl Bel de bal in dit geval beter af hadden kunnen leggen.

Na ruim een half uur kon IJVV weer opnieuw beginnen. Hesselink kon ongehinderd raak koppen. Daarna toonde IJVV wederom veerkracht. Nadat een inzet van Luc Kalter werd gestopt, sloeg Jonno Pruim toe in de rebound. Op slag van rust was PH nog dicht bij een nieuwe voorsprong. Vanaf de doellijn wist Gerjon van den Berg dit te voorkomen.

PH begon goed aan de tweede helft. Met snel spel werd IJVV in verlegenheid gebracht. In de 49ste minuut werd IJVV gered door de paal tegen een hevig aandringend PH. Twee minuten later viel tijdens de wedstrijd voor het eerst het licht uit. Beide ploegen zochten de kleedkamer op. Na een onderbreking van zo’n vijf minuten, ging de wedstrijd verder. IJVV kwam beter in de wedstrijd. PH bracht redding op de doellijn, waarna een schot van Bel tot corner werd verwerkt. In de 63ste minuut was Hesselink gevaarlijk met een kopbal, die net over het doel ging. Twee minuten later liet de verlichting IJVV weer in de steek. Vervolgens werd het duel definitief gestaakt door de arbiter.

IJVV-trainer Eduard Lindeboom was niet blij met deze beslissing. “We stonden niet met de rug tegen de muur en hadden de boel redelijk onder controle”, aldus Lindeboom, die niet te spreken was over de beginfase van zijn ploeg. “De rode kaart was voor ons een wake-up call, maar wel een verkeerde.”

Bij IJVV was er verbazing over de verlichtingsproblemen. “Dit is zonde. We hebben de verlichting volop getest. Er was niets aan de hand. Zeg maar hoe het kan. Dit is overmacht”, aldus IJVV-bestuurslid Frans van de Wetering.